General POLSKI Topic
hehehe epsi you can use our pl fast trains - pierdolino's - 2,5 hour and you are in cracow btw. małopolska to chyba polskie epicentrum kłejarzy!
ni nieee, nie jest tak różowo, niestety. zrobili i robią nam zieloną wyspę dalej - banda malwersantów komunistów i agentów -, ale sami sobie trochę winni jesteśmy - normalnie by ich wszystkich dawno w pizdu wywieźli 25 lat temu i byłoby lepiej, a tak jest jak jest. siedzicie za granicą ciułając kasę i dobrze przynajmniej coś tam z tego macie może rodzinie pomozecie itp, a tu na miejscu to szkoda gadać. nie każdy może być informatykiem, z resztą ilu tych informatyków może rynek pracy wchłonąć, do czasu. tam mediana zarobków z roku na rok leci na pysk. jak wszędzie z resztą. jeszcze jak ktoś ma rodzinkę w jakimś urzędzie no to można coś popróbować lub mundurówka (jak na białorusi - tyle, że tam paradokslanie mają więcej wolności niż my tutaj) , a tak to jeden wielki chuj. dobra, za dużo gadam. jeszcze mi na chacie biały proszek znajdą lub filmy z zoofilią (jak u pana agenta durczoak, który 7 lat dupe lizał platformie i za jeden krzywy wywiad z szp.premierą ustawili go konkretnie), ale nie żal ni buca - kto wiatr sieje ten burze zbiera - i ułozyli kamilka. przecież polacy to najbardziej inwigilowany naród w eu. pozdro 600 na rejonie xD takie piekiełko. w pizdu. sory, tak mi się rozpisało trochę, bo kurwica człowieka bierze jak sobie to wszystko do kupy w myślach poskłada, żeby we własnym kraju, ojczyźnie, dla obywateli nie było przynajmniej normalnych warunków do życia (nie mówię o jakimś luksusie), mowa o swoim mieszkanku, normalnej robocie (nie na śmieciówce za 8 z/godzinę), raz do roku wyjechac choćby na 2 tygodnie, choćby pod jebany namiot. upierdolą podatkami. nie dziwię się pracodawcom, że nie zatrudniają a jak już to na czarno - przy takich kosztach i pojebanym systemie - inaczej sie kurwa po prostu nie da! nie żebym się tu użalał, ale bezsilność i wkurwienie ogarnia mnie, zwłaszcza po 12 godzinnej zmianie. zrobili z kraju hipermarket, jakieś błędne koło. nie ma wam do czego wracać. mam tylko nadzieję, że w końcu coś peknie cos się zmieni, ale nie ma w sumie komu tego burdelu ogarnąć. może i dobrze gdyby ruskie atomówką przypierdolili na stolicę ul. wiejska i zaczac budować to wszystko od zera. ej tam dosyć mojego biadolenia, jebać to wszystko./ ide spać
No ja nie wracam, jestem już w uk 7 lat. Jestem w trakcie robienia obywatelstwa, jeden egzamin już zaliczony ;p jeszcze jeden i składam papiery. Do Polski pewnie wrócę na emeryturę, pewnie nic się nie zmieni w zarobkach polskich przez ten czas xd więc za angielska emeryturę będę się w pl bawił xdd albo tajlandii, o.
Xd i póki co funt idzie w górę, podobno ma przekroczyć 6zl do 2016r. to mi się podoba, jeszcze parę lat temu był za 4.80 :E
A nie myślałeś o stałej rezydenturze zamiast obywatelstwa? To "prawie" to samo
wrote:I'm in a work trip.
_________
epsislow
haha nice try
But it's not for me/we to take your jobs, but for you to get more&better jobs
anyway.
I visited today the old town in Warsaw and it's very nice. Probably next week, will get to Kraków also. I know there is a small fight between the 2 towns. I'm having no problem visiting both, its a win-win situation for me
_________
epsislow
God damnit, Epsi. You should've informed us sooner. We could do a nice meeting down there where you are Now it's quite too late. Could be an interesting experience
wrote:wrote:I'm in a work trip.
_________
epsislowhaha nice try
But it's not for me/we to take your jobs, but for you to get more&better jobs
anyway.I visited today the old town in Warsaw and it's very nice. Probably next week, will get to Kraków also. I know there is a small fight between the 2 towns. I'm having no problem visiting both, its a win-win situation for me
_________
epsislow
xDDDD
Shit epsi, I was there too.. Give us some selfie or didnt happen
P.S There is no fight, actually everybody know that Cracov is a countrtside of Warsaw xD
Taaa, bo tylko w Małopolsce jeszcze Polacy mieszkają xd inne rejony muszą za granicę uciekać za chlebem.