General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
cml
Forum moderator Rank moderator LIVING LEGEND
camel-xp's picture

ja po seansie 'The Cabin in the Woods 2011', heh zajebisty film, lulz końcówka Tongue

a pan piło głowy chyba z prometeusza bo wygląda identycznie Big grin

============================================
A teraz powrocmy na chwile do znanego juz tematu, o ktorym nikt nie chce mowic Happy

http://www.youtube.com/watch?v=Qg3oPFWuFd0
w minucie 8:07 zauwazylem cos znajomego co sam na wlasne zdrowe oczy widzialem, a slepy nie jestem Big grin
(tutaj nawet o tym wspominaja w rozmowie http://www.youtube.com/watch?v=UHM7GEjv02k#t=19m30s)

otoz, czy ktos z was zauwazyl moze golym okiem co unosi sie w powietrzu i jak wiele tego gowna jest?

kilka dni temu wyszedlem z psem na nocny spacerek, pies wytropil wtedy az 3 jeze i chcial pozrec Tongue
ale mniejsza z tym, chodzi o to ze bylo ciemno juz jak cholera, wiec zabralem swoja latarke diodową, swieci na 150m i jest mocna, to co zauwazylem to wlasnie te drobiny, bylo ich od cholery, fruwaly wszedzie, golym okiem patrzac pod swiatlo latarni np, nie bylo nic widac, a my ten syf wciagamy do nosa kazdego dnia, moze mi ktos pewnie powie ze to zwykle pylki roslinne czy cos podobnego, a ja mu odpowiem ze widzialem juz pylki, ale nie az tak duzo i to wieczorem, syf z tego cholerstwa co rozsiewaja unosi sie nawet kilka tygodni lub miesiecy, ale wkoncu musi kiedys opasc, jestesmy praktycznie zasypywani tym jak oprysk na jakies robale (patrz wideo wyzej)

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture

w wiekszych miastach to normalne ze sa opryski np przed komarami Tongue nie panikuj camel! to moze byc wszystko! i tak nie jestesmy bardziej zasypywani czymkolwiek niz zasypuje nas sama natura. chyba dinozordy nie zakopywaly sie kilkaset metrow / kilometrow pod ziemia zeby nam ciezej bylo wyciagnac rope Big grin to samo z weglem. predzej czy pozniej i tak nas zaleje i przysypie (kolejnosc dowolna)

cml
camel-xp's picture
XV!BENEDYKT wrote:

w wiekszych miastach to normalne ze sa opryski np przed komarami Tongue

ja nie panikuje benczyslawie Happy
widac ze o temacie, o ktorym mowa 'chemtrails' kompletnie chyba nic nie wiesz, opryski przeciwko komarom w polsce np, wykonują ludzie ze specjalnymi dyszami z ktorymi sobie chodzą i walą po drzewach czy strumykach (jakis czas temu mowili o tym w tv i akurat widzialem Happy ), a nie jak ci samolot na ok. 2000-3000 metrach wali na niebie czyms takim Big grin

ja mowie o tym co po tym opada po kilku dniach/tygodniach na ziemie/wode, ze nawet jest tego tak wiele ze jest widoczne pod odpowiednim swiatlem lub kątem jesli patrzysz w dzien pod slonce, pozatym byla to godzina 22:00 o ktorej zauwazylem ten gesty kurz, jak to mozna by nazwac, to nie wygladalo jak zwykly kurz czy jakies drobiny co przelatuja co jakis czas kolo ciebie, to byl jeden wielki kurz tak gesty ze na wietrze poruszal sie jednakowo jak jedna masa, az czasami falowal jak na wodzie, to przykulo moja uwage jak swiecilem latarką, trzeba było z bliska w promieniach swiatla sie przygladac temu zeby to dostrzec, a tam bede biadolil, idz wyjdz w nocy i sam sobie popatrz moze ujrzysz to samo Big grin

-C4-KOSZMIT
Rank moderator
XV!BENEDYKT wrote:

w wiekszych miastach to normalne ze sa opryski np przed komarami Tongue nie panikuj camel! to moze byc wszystko! i tak nie jestesmy bardziej zasypywani czymkolwiek niz zasypuje nas sama natura. chyba dinozordy nie zakopywaly sie kilkaset metrow / kilometrow pod ziemia zeby nam ciezej bylo wyciagnac rope Big grin to samo z weglem. predzej czy pozniej i tak nas zaleje i przysypie (kolejnosc dowolna)

Mi się podoba co Benek napisał, widac że chłopak ma troche oleju w głowie. Nie drążyłem tematu "chemtrails" ale parę filmików obejrzałem i nie znalazłem w nich nic interesującego. Zjawisko tak zwanych "chemtrails" jest bardzo łatwe do wyjaśnienia z fizycznego punktu widzenia. Miałem trochę fizyki na studiach i dla mnie brzmi to zupełnie logicznie.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Chemtrails

Jest to dokładnie to samo zjawisko które powoduje naturalne powstawanie chmur. Żeby to obrazowo przedstawić, np. w wyniku wybuchu wulkanu. Co więcej można w ten sposób nieco sterować pogodą, tak jak robi się w Rosji na okoliczność imprez państwowych żeby była ładna pogoda. Polega to na rozpyleniu w powietrzu jąder kondensacji. Ma to sens oczywiście tylko przy sprzyjających warunkach. Odnośnie wywoływania deszczu polecam ten artykuł: http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IE/gn200919-pogoda.html

Jeżeli chcielibyście się więcej dowiedzieć o fizyce powstawania chmur i opadów polecam ten artykuł: http://www.interklasa.pl/chmury/wolken/descr.htm W szczególności część o jądrach kondensacji, które mają bezpośredni związek z powstawaniem smug kondensacyjnych ze spalin silników samolotowych.

Camel ty masz przeczytać wszystko Tongue A co do drobinek które widziałeś to tak jak benek powiedział mogło być to wszystko, żeby daleko nie szukać np. woda Tongue Jeżeli znasz zjawisko tęczy powinieneś wiedzieć że drobinki wody często utrzymują się długi czas tuż nad ziemią rozszczepiając światło słoneczne i wywołując efekt tęczy. Mógł to byc oczywiście też sąsiad trzepiacy dywan obsypany jakimis paskudnymi chemikaliami Tongue

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

prorok
kszksz wrote:

Przykro to mówić, bo wydajesz się okay trochę
trujesz dupę ale przeżyję mimo wszystko wystarczy przejrzeć Twój track
ze wszystkimi postami jakie wyplułeś, a ogranicza się to do "nice, gg,
hb, :D" dlaczego tracisz czas i energię na pisanie i wklejanie
bezsensownego gówna? Od tego jest facebook gdzie zawsze można wyłączyć
czyjeś statusy, tutaj niestety nie da się, a dla mnie to poprostu
nabijanie postów, zobacz moje konto jest od stycznia tego roku i mam
około 160 postów gdzie prawdopodobnie żaden nie ejst jednym słowem bądź
dwoma literami poprzednie miałem od 2008 i miało około 200 postów,
możesz mieć jak dla mnie 8000 postów ale sensownych, pozdro.

Nie chodzi mi o żadne nabijanie postów boooożee, wcale mi nie o to chodzi kszksz poprostu noo Confused Już to wyjaśniłem we wcześniejszym temacie...

khaz' wrote:

Szymciu, może być to spowodowane
monumentalnością mapy toteż gra wymaga odpowiedniej optymalizacji,
spróbuj grać na r_picmip 7, r_vertexlighting 1, coM_maxfps 125, detale
w opcjach gry na minimum i jazda. Daj znać czy pomogło.

No tak mam już picmip 7 max fps mam zawsze 125 no mniej się tnie ,ale i tak zwiechy są nie wiem dobra mniejsza z tym najważniejsze ,że gra działa i można popykać, jak to mówią jaki net taka gra więc czego się spodziewałem grr.. 2mb/s widać do gier jest pffff taki trochę za słaby ,ale jest okeeyy i tak z resztą przeważnie dają callvote na tej mapce, dobra dzięki Hubert za all ;P Jesteś spoko dozobaczenia w grze, Pozdrawiam ;]

THC * SAKE wrote:

szymek jest pro trollem Big grin ehehehehe trolololol lolol lolol lololoooooo

"pro trollem :D" dobra nie chce tu nikogo ja obrażać więc nie będę tego rozwijał co dla mnie napisałeś więc ja Cię Pozdrowię ;P <myśli2> nooo taaak myśle ,że to będzie lepsze zrozumienie Twojego słownictwa Cześć ;PP

-C4-KOSZMIT
Rank moderator

Prorok 2mbit czy 20mbit nie powinno robić różnicy. Także nie licz że jak
weźmiesz większy przepływ to poczujesz jakąś różnicę, no chyba że
zmienisz dostawcę na lepszego (np. TPSA >> kablówka Happy ).. Co do
twoich problemów to poza ustawieniami gry pozamykaj wszystkie
niepotrzebne programy w tle. Nawet otwarta przeglądarka z załadowaną
prosta stroną może znacząco obciążyć kompa i powodować laga. Jeżeli
korzystasz z jakiegoś antywira to one robią czasem skanowania albo
wyświetlają reklamy, co też może powodować laga.

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

zarzyn
zarzyn's picture
prorok wrote:

wydaje mi sie ze ksz chodzilo bardziej nie o to ze spamujesz forum tym ze masz problem.
i ktos ci podpowiada jak to rozwiazac.
ale o to ze walisz spam
zwykly uciazliwy spam
i to wszystko.
a jak nie wierzysz to zabacz sobie ostatnich 10 stron tego topicu.
i wylicz ile jest tresci w twoich postach?
mysle ze mniej niz w 3 ostatnich linijkach tej wypowiedzi.
Jak chcesz spamowac to idz do Happy sneaky bastards. Tam takich trzeba

Happy

prorok
-C4-KOSZMIT wrote:

Prorok 2mbit czy 20mbit nie powinno robić różnicy. Także nie licz że jak
weźmiesz większy przepływ to poczujesz jakąś różnicę, no chyba że
zmienisz dostawcę na lepszego (np. TPSA >> kablówka Happy ).. Co do
twoich problemów to poza ustawieniami gry pozamykaj wszystkie
niepotrzebne programy w tle. Nawet otwarta przeglądarka z załadowaną
prosta stroną może znacząco obciążyć kompa i powodować laga. Jeżeli
korzystasz z jakiegoś antywira to one robią czasem skanowania albo
wyświetlają reklamy, co też może powodować laga.

Wiem, żeby wszystko zamykać taki ciemny to nie jestem Koszmit wiem jak gg samo laguje, a o innych program np: Torrenty nie wspomnę, rozumiem doskonale ;P

zarzyn wrote:

prorok wrote:

wydaje mi sie ze ksz chodzilo bardziej nie o to ze spamujesz forum tym ze masz problem.
i ktos ci podpowiada jak to rozwiazac.
ale o to ze walisz spam
zwykly uciazliwy spam
i to wszystko.
a jak nie wierzysz to zabacz sobie ostatnich 10 stron tego topicu.
i wylicz ile jest tresci w twoich postach?
mysle ze mniej niz w 3 ostatnich linijkach tej wypowiedzi.
Jak chcesz spamowac to idz do Happy sneaky bastards. Tam takich trzeba

do "sneaky bastards" możliwe, że pójde, ale narazie mają (recruitment is closed) więc muszę czekać Tongue
Widzę właśnie 10 stron tego topicu no i ja piszę często, ale o nabijanie postów mi nie chodzi...,dobra postaram się już 3 posty pod rząd nie pisać wyjaśniłem to wczoraj z Hubetem Tongue

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic

prorok prosze przepowiedz koniec spamu xd

btw, posiadaczom psp polecam jeanne d'arc. Spoko rpg w japonskim stylu z niezla fabula. 30h zajelo mi przejscie na 100%

cml
camel-xp's picture
-C4-KOSZMIT wrote:

tak się składa, że akurat np tą stronkę już przeglądałem dawno temu http://www.interklasa.pl/chmury/wolken/descr.htm
i najbardziej podobne do chemtraili sa właśnie Cirrusy, powiesz pewnie ok, bo to są cirrusy, a co powiesz że chemtraile specjalnie zostały zaprojektowane żeby je przypominały

swoje się dowiedziałem o chmurach czy contrail'ach, jak rozpraszają się na większych wysokościach, że zostają dłużej, kilka minut max, a nie godzin, dni no lol panowie Tongue

no to kosz co mi powiesz o tych ludziach, czy oni też są paranoikami, wariatami ?
http://www.youtube.com/watch?v=ezoSyHz-oL4

oglądnij całe, posłuchaj, większość z tego, to są właśnie fakty naukowe porównane z tym co teraz występuje i o czym ja mówiłem.

Ja zrobiłem swój 'research' po necie, przeglądnąłem masę stron, blogów, tekstów, tłumaczem, porównań i oczywiście filmików nie tylko na YT, jest wiele innych, i żaden naukowy fakt nie przekona mnie o tym co już wiem, oni zdołali stworzyć coś co doskonale imituje naturę, a my wszyscy daliśmy się nabrać, ja w sumie przez przypadek zainteresowałem się smugami, kiedyś zobaczyłem artykuł o tym i odciągałem się od niego przez kilkanaście dni po czym przeczytałem i oglądnąłem krótki filmik z nagraniem, to co zobaczyłem poprostu porównałem z tym co widziałem przecież latami, zwiększona liczba smug z samolotów, które zostają na niebie znacznie dłużej, potem obserwowałem jak te smugi rozpraszają się wolno, rozciągają i tworzą warstewkę cienkiej chmury, potem inne łączą się razem, czasem z normalnymi pierzastymi chmurami i ciągną się jak jedna całość, dawałem przecież masę amatorskich nagrań w topicu youtube i tutaj, to nie trudne stwierdzić że to co mówię to nie bajka, masa zdjęć, jak choćby porównanie smugi chemicznej na niższej wysokości gdzie przeleciał samolot z tym który leci wyżej i zostawia zwykłą smugę kondensacyjną, chyba skoro leci na wyższej wysokości to jego smuga powinna dłużej pozostać, a jednak nie, jest tuzin takich nagrań, wszystko masz jak na dłoni, wystarczy oglądnąć, albo traktat taki jak z bronią masowego rażenia, gdzie państwa które są w jej posiadaniu podpisały traktat że nie użyją jej wobec siebie nawzajem, tak też mamy już od dawna taki traktak o maszynce kontrolującej pogodę, pierwsza była rosja która się zajęła kontrolowaniem pogody i o tym że na uroczystości rozpylają żeby nie daj boże spadł deszcz wiem, z publicznej telewizji i netu, mówili Happy
jest też krótki filmik jak w moskwie w jeden dzień niebo było zielone Happy

myslisz ze rzad przyzna ci sie ze bez twojej zgody przeprowadza na tobie eksperymenty lub systematycznie cie truje Tongue
przykład: http://www.youtube.com/watch?v=KMQbWhlBJvg

jedyna niemiecka telewizja, która skrobnęła trochę temat o chemtrails:
http://www.youtube.com/watch?v=GN8EXaSmSvM

http://www.youtube.com/watch?v=weGPhjvbAZI

Widzę że nie ma sensu dalej kontynuować o tym tutaj, jakiś oddzielny topic może tutaj by się przydał w ENG i po sprawie Happy