General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
*TANYA*
Tanya's picture

A mi się Marzy zagranie w Alien: Isolation; survival taki że <mózg rozjebany> ale czy bardziej przerażający niż Outlast? nie mam pojęcia. z takim sprzętem, na którym obecnie gram to mogę conajmniej q3 i Skyrim na średnich detalach odpalać. a jeszcze jakby tego było mało to w roku 2015 wychodzą kolejne przejebane survival horrory (m.in. Kholat, Soma i Routine) a mnie chyba szlag trafi bo co z tego, skoro jedyne co mi zostanie to pooglądanie sobie relacji gameplayi na yt xD ból tyłka, że hej Big grin ci co grali (i przeżyli) Outlast albo Amnesię The Dark Descent doskonale zrozumieją o co chodzi a ci, którzy nie... no cóż. Jeśli ktoś lubi solidną dawkę strachu to POLECAM bo idzie wykitować na zawał i to Dosłownie. Co ja przeżywałam grając w nie... takich schiz, paniki i nerwów nie miałam
nigdy w życiu. Momentami byłam tak sparaliżowana strachem, że nie byłam w
stanie kontynuować grania i pomyśleć, że jakakolwiek gra potrafi człowieka doprowadzić do takiego stanu Big grin Amnesia -
Niesamowity, mroczny klimat średniowiecznego zamczyska i genialny soundtrack przyprawiający o dreszcze. Outlast - uczucie ciągłego zaszczucia i
panika wzbierająca z każdą mijającą sekundą...Zwłaszcza przy Outlaście
trzeba być niezłym masochistą żeby grać w to z własnej
nieprzymuszonej woli. Mało co ma taki
niesamowity klimat i potrafi tak nastraszyć człowieka do granic
możliwości.
Mnie Outlast raczej przerósł delikatnie mówiać xD Slender Man i Silent Hill przy tych dwóch to tylko słabe gierki dla leszczy i małych dziewczynek a jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje szczęścia Big grin gl&hf Big grin dodać do tego słuchawki, ciemny pokój - wirtualna jazda życia gwarantowana xd

RAVENNA
ravenna's picture

Outlasta kocham całym sercem, wielbie tą gierkę Big grin Idzie sie najesc strachu mocno, a jak wyskoczył ten wielki grubas to myszka wylatywala z rąk na kilka metrów Big grin Amnesie tez lubie ale mniej, jednak tez ma swoj klimat. Zawsze mi bylo zal Agrippy Sad Penumbra też spoko, ale znow mniej straszna. Slendery i scp to nuda bo zwykle jump scare'y. Jednak i tak nie ma nic straszniejszego niż Silent Hill, najlepiej na starym Play Station Big grin ile ja nerwów i stachu przy tym zjadlam to nie da sie policzyc. Nawet te glosne kroki postaci i obrot kamery byl przerazajacy. Jestem ciekawa, czy znajdzie sie jeszcze jakas gra ktora dorówna tym najstraszniejszym tak jak Outlast. W tym roku czekam szczegolnie na Silent Hills Big grin

To be a rock and not to roll.

khaz'

UFFAS * DSS wrote:
super last minute recruit join XD i saw bax was recruting like a tornado in last minutes

VENDETTA KLATWA

Wszystkie części Penumbry są też fajne Happy

A ja chce zagrać w:
- JU ON The Grudge Haunted House
- The Calling
Happy

VENDETTA KLATWA

SCP-087

Zagrajcie pod warunkiem, że:
- będzie godzina 12 w nocy
- będzie okno lekko uchylone, żeby był wiatr
- będą dobre słuchawki na uszach

Tak grałem pierwszy raz Happy

RAVENNA
ravenna's picture

SCP 087b lepsze Big grin
A ja mam jeszcze DLC do Outlasta do przejscia i nigdy nie umiem sie za to zabrać Sad

khaz'

UFFAS * DSS wrote:
super last minute recruit join XD i saw bax was recruting like a tornado in last minutes

RAVENNA
ravenna's picture

Btw. 28 grudnia od 9.20 mam niecałą godzinę przesiadki w Warszawie, zabierze mnie ktoś na kawę? Tongue

khaz'

UFFAS * DSS wrote:

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic

Silent hills a.k.a. P.T. grałem w demo na ps4, będzie gra roku. Klimat gesty, nie jakieś tam kurwa potworki czy kolesie wyskakujacy z pilami motorowymi xd będzie raczej mocno na wyobraznie dzialac i tak straszyc. Zreszta jak gralem to mialem taka swiadomosc, ze nie da sie zginac, a i tak sralem po gaciach xdd

RAVENNA
ravenna's picture

@up tak samo mialam grając w Playable Teaser z Silent Hills (stąd P.T.) Big grin

khaz'

UFFAS * DSS wrote:

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic

Outlast nie grałem, ale ludziska o nim gadają i chyba się skuszę. Ale co by nie było to klimatu pierwszego i drugiego silent hill nic nigdy nie pobije. No i ta muzyka, albo raczej dźwięki xd kto nie grał ten dupa. A zmieniając gatunki gier, to polecam DriveClub na ps4. Piękna grafika idzie w parze ze świetnym modelem jazdy, ni to symulacja, ni arcade, taki trochę need for speed 3 (tak ten starutki). No i gram też w Evil Within, po pierwszych 5 godzinach byłem przekonany, że gra jest bardzo przyjemna, ale teraz już mnie nudzi i denerwuje niedorobieniem i glupimi akcjami. Wchodzę do chatki w lesie, na stole noże i tasaki, ale ja nie mogę wziąć... za to kurwa bierzesz butelkę która leży na tym samym stole :E albo kurwa jeszcze to: jest sobie taki boss z piłą łańcuchową, ubijasz dziada i bierzesz wymarzoną broń na zombie xd a tu zonk! Takiego wała, bo to nie broń, tylko sluzy do przeciecia łancucha blokujacego wrota. Facepalm. To tak jakby w q1 dali ci lightning gun, żeby rozswietlic pomieszczenie, bo ciemno i nie trafisz do celu, po czym zabieraja, bo juz ci nie potrzebny. Kiepskie sa tez teksty protagonisty, po ubiciu kilkudziesięciu zombiakow, koles rzuca tekst typu "coś dziwnego się tutaj dzieje." Ogólnie gra spoko, szczególnie jak ktoś lubi resident evil 4, to jest to gra dla niego. Niestety dla mnie resident Evil 4 jest ta częścią serii, od której wszystko zjebało xddd także Evil Within przejdę i czym prędzej wymieniam na alien isolation, albo jeszcze lepiej na legend of zelda link between the worlds na 3ds Winking a wy w co aktualnie cioracie, bo w q3 to już chyba tylko xed xddd

** jumper

Niech te święta przyniosą Wam

Niekończące się szczęście i pokój

Sukcesy we wszystkim co robicie

Dobrobyt dla Was i Waszej rodziny

Niech wypełnią Wasz dom radością i świątecznym nastrojem

Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku!

Dla was wszystkich moi koledzy i koleżanki

Prosto z serca Arek (Jumper), Anna i Nowonarodzona Liliana Happy