General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
mzi.ql
mzi's picture

Czaje. To był bodajże ten PnisTV? Generalnie sprawa fajnie wygląda. Zawsze to ciekawiej jest w świecie q3 Winking Brakuje też polskiego streamu co jak co :v

khaz'
Clan/TS Moderator

Tak, wtedy to był pnsTV a teraz jest to PowerUp TV.

Polski stream? Jakby chociaż dwie osoby oglądały taki stream to już faktycznie nieźle by było. Za mała popularność... No, chyba, że ktoś podjąłby się tego byle tylko pogadać głupoty do samego siebie albo z kimś zwałę porobić

"Of all the things I've lost, I miss my mind the most."
- Mark Twain

mzi.ql
mzi's picture
khaz' wrote:

Tak, wtedy to był pnsTV a teraz jest to PowerUp TV.

Polski stream? Jakby chociaż dwie osoby oglądały taki stream to już faktycznie nieźle by było. Za mała popularność... No, chyba, że ktoś podjąłby się tego byle tylko pogadać głupoty do samego siebie albo z kimś zwałę porobić

Myślę, że taki turniej jak np. OSRC, który się zbliża wielkimi krokami (4 odsłona), może przyciągnąć widzów. Oczywiście musi to być dobra reklama tego, bo wiadoma sprawa, że nikt się nie dowie, jeśli ktoś nie da znać, ze to w ogóle istnieje. Dobra reklama, jakieś ogłoszenie i może się ktoś znajdzie. Rzecz jasna potrzebne są dobre klany w turnieju, które będą przyciągać potencjalnych widzów w owej rywalizacji, takowych 2 dobrych klanów w turnieju - to zawsze działa. Ludzie chcą przecież oglądać dobre widowisko na miarę finału Winking

Bodajże 2 dni temu oglądałem mecz na Quake Live: Polska vs Francja TDM. Świetnie komentowało dwóch polaczków, aż się chciało oglądać. Brakuje mi tutaj czegoś podobnego.

kszksz
japierdole's picture
Re: General POLSKI Topic

generalnie jestem pijany ale jeśli wytłumaczycie mi jak robi się stream to jam przypuszcazam ze wtedy i khaz i unreal znajdziemy czS NA na yroche zabawy ;]

And even I walk through the darkest valley of the shadow of death I will be not afraid because I am the worst motherfucker in this place.

echooo ^
echo's picture

acha ,. będzie stream, ale chyba north, Sleepy już widzę te tłumy przed monitorami

khaz'
Clan/TS Moderator
mzi.ql wrote:

Myślę, że taki turniej jak np. OSRC, który się zbliża wielkimi krokami (4 odsłona), może przyciągnąć widzów. Oczywiście musi to być dobra reklama tego, bo wiadoma sprawa, że nikt się nie dowie, jeśli ktoś nie da znać, ze to w ogóle istnieje. Dobra reklama, jakieś ogłoszenie i może się ktoś znajdzie. Rzecz jasna potrzebne są dobre klany w turnieju, które będą przyciągać potencjalnych widzów w owej rywalizacji, takowych 2 dobrych klanów w turnieju - to zawsze działa. Ludzie chcą przecież oglądać dobre widowisko na miarę finału Winking

Kurwa mać, rozpisałem się na jakieś 30 wersów, stanąłem na chwilę z tekstem żeby włączyć muzykę, wracam do pisania a tu patrze jakiś link ciekawy na shoutboxie - myślę, a hooy tam, obejrzę. Włączyłem, uśmiałem się, napisałem na shoutboxie wyznania miłosne i poszedł cały tekst w piździec...

Napiszę to po krótce teraz Tongue

Ogólnie, chcesz żeby coś było? Sam musisz zacząć to robić. Tak to już tutaj działa. Jeżeli nie chcesz się bawić w streamowanie i komentowanie to już nawet lepiej będzie napisać wiadomość do Polaków z railonly czy chciałoby im się w coś takiego bawić. Nie wszyscy ludzie z tej sceny przeglądają ten topic. W ten sposób będziesz miał dużo większe szanse niż pisząc o tym w tym właśnie topicu. Taka jest prawda.
Może, gdyby na tej scenie był grany inny config niż qlinsta [np. r4e] to sam bym mógł coś pomyśleć, żeby robić coś w tym kierunku.

kszksz wrote:

generalnie jestem pijany ale jeśli wytłumaczycie mi
jak robi się stream to jam przypuszcazam ze wtedy i khaz i unreal
znajdziemy czS NA na yroche zabawy ;]

Dynio się napił z kolegami, pograli w FIFE, a następnie chciał coś jeszcze napisać na forum - więc napisał, colera. Gdy już dokonał tego iście epickiego czynu, podniósł swoją dupę i poszedł spać. Jak się dzisiaj dowie, że chciał robić stream i komentować ftag qlinsta to się chłopina załamie, hęhęhęhę.

"Of all the things I've lost, I miss my mind the most."
- Mark Twain

kszksz
japierdole's picture
Re: General POLSKI Topic

nie, dalej uważam, że mógłbym czasem usiąść i pogadać sobie z kimś o grze ;p

And even I walk through the darkest valley of the shadow of death I will be not afraid because I am the worst motherfucker in this place.

mzi.ql
mzi's picture

@khazarkiewicz

Rzecz w tym, że ja właśnie chciałbym się w to bawić i nawet próbowałem, ale okazało się, że nie mam na tyle dobrego kompa, żeby móc streamować.

Procek Intel Celeron D 2.8 ghz - więcej mówić nie muszę. I net, prawie, ledwo co 1 mega uploadu.

Widzę, że negujesz qlinsta. Nie wiem czemu tak do tego podchodzisz, ale sądzę, że streamowanie i komentowanie właśnie qlinsta jest o wiele ciekawsze a niżeli ten przykładowy r4e. Weź pod uwagę chociażby dynamikę gry na r4e (również gdzie tam jest jakaś taktyczna rozgrywka? nie wiem, jak sobie namalujesz chyba), raczej nie wyrabiałbyś z przekazywaniem wiadomości na żywo, no chyba, że jesteś taki struś pędziwiatr i ogarniasz. Jak wiadomo istnieją streamy na Quake Live - insta freeze tag, więc jak sam widzisz to dość popularne i nie wiem, czemu miałoby to być mało interesujące, zwłaszcza, jak zapisze się przykładowo 10 klanów do cupa, to wtedy jest co streamować i komentować. Jest wiele ludzi, którzy lubią grać instagib i oglądać dobre widowisko, tylko trzeba ich uświadomić o istnieniu czegoś takiego.

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture

moze gtv jak za slabe lacze do strimowania do jakiego przywyklismy z ery szybkiego internetu i poteznych piecow.

mzi.ql
mzi's picture
XV!BENEDYKT wrote:

moze gtv jak za slabe lacze do strimowania do jakiego przywyklismy z ery szybkiego internetu i poteznych piecow.

Tzn?