General POLSKI Topic
Czaje. To był bodajże ten PnisTV? Generalnie sprawa fajnie wygląda. Zawsze to ciekawiej jest w świecie q3 Brakuje też polskiego streamu co jak co :v
Tak, wtedy to był pnsTV a teraz jest to PowerUp TV.
Polski stream? Jakby chociaż dwie osoby oglądały taki stream to już faktycznie nieźle by było. Za mała popularność... No, chyba, że ktoś podjąłby się tego byle tylko pogadać głupoty do samego siebie albo z kimś zwałę porobić
Tak, wtedy to był pnsTV a teraz jest to PowerUp TV.
Polski stream? Jakby chociaż dwie osoby oglądały taki stream to już faktycznie nieźle by było. Za mała popularność... No, chyba, że ktoś podjąłby się tego byle tylko pogadać głupoty do samego siebie albo z kimś zwałę porobić
Myślę, że taki turniej jak np. OSRC, który się zbliża wielkimi krokami (4 odsłona), może przyciągnąć widzów. Oczywiście musi to być dobra reklama tego, bo wiadoma sprawa, że nikt się nie dowie, jeśli ktoś nie da znać, ze to w ogóle istnieje. Dobra reklama, jakieś ogłoszenie i może się ktoś znajdzie. Rzecz jasna potrzebne są dobre klany w turnieju, które będą przyciągać potencjalnych widzów w owej rywalizacji, takowych 2 dobrych klanów w turnieju - to zawsze działa. Ludzie chcą przecież oglądać dobre widowisko na miarę finału
Bodajże 2 dni temu oglądałem mecz na Quake Live: Polska vs Francja TDM. Świetnie komentowało dwóch polaczków, aż się chciało oglądać. Brakuje mi tutaj czegoś podobnego.
generalnie jestem pijany ale jeśli wytłumaczycie mi jak robi się stream to jam przypuszcazam ze wtedy i khaz i unreal znajdziemy czS NA na yroche zabawy ;]
acha ,. będzie stream, ale chyba north, już widzę te tłumy przed monitorami
Myślę, że taki turniej jak np. OSRC, który się zbliża wielkimi krokami (4 odsłona), może przyciągnąć widzów. Oczywiście musi to być dobra reklama tego, bo wiadoma sprawa, że nikt się nie dowie, jeśli ktoś nie da znać, ze to w ogóle istnieje. Dobra reklama, jakieś ogłoszenie i może się ktoś znajdzie. Rzecz jasna potrzebne są dobre klany w turnieju, które będą przyciągać potencjalnych widzów w owej rywalizacji, takowych 2 dobrych klanów w turnieju - to zawsze działa. Ludzie chcą przecież oglądać dobre widowisko na miarę finału
Kurwa mać, rozpisałem się na jakieś 30 wersów, stanąłem na chwilę z tekstem żeby włączyć muzykę, wracam do pisania a tu patrze jakiś link ciekawy na shoutboxie - myślę, a hooy tam, obejrzę. Włączyłem, uśmiałem się, napisałem na shoutboxie wyznania miłosne i poszedł cały tekst w piździec...
Napiszę to po krótce teraz
Ogólnie, chcesz żeby coś było? Sam musisz zacząć to robić. Tak to już tutaj działa. Jeżeli nie chcesz się bawić w streamowanie i komentowanie to już nawet lepiej będzie napisać wiadomość do Polaków z railonly czy chciałoby im się w coś takiego bawić. Nie wszyscy ludzie z tej sceny przeglądają ten topic. W ten sposób będziesz miał dużo większe szanse niż pisząc o tym w tym właśnie topicu. Taka jest prawda.
Może, gdyby na tej scenie był grany inny config niż qlinsta [np. r4e] to sam bym mógł coś pomyśleć, żeby robić coś w tym kierunku.
generalnie jestem pijany ale jeśli wytłumaczycie mi
jak robi się stream to jam przypuszcazam ze wtedy i khaz i unreal
znajdziemy czS NA na yroche zabawy ;]
Dynio się napił z kolegami, pograli w FIFE, a następnie chciał coś jeszcze napisać na forum - więc napisał, colera. Gdy już dokonał tego iście epickiego czynu, podniósł swoją dupę i poszedł spać. Jak się dzisiaj dowie, że chciał robić stream i komentować ftag qlinsta to się chłopina załamie, hęhęhęhę.
nie, dalej uważam, że mógłbym czasem usiąść i pogadać sobie z kimś o grze ;p
@khazarkiewicz
Rzecz w tym, że ja właśnie chciałbym się w to bawić i nawet próbowałem, ale okazało się, że nie mam na tyle dobrego kompa, żeby móc streamować.
Procek Intel Celeron D 2.8 ghz - więcej mówić nie muszę. I net, prawie, ledwo co 1 mega uploadu.
Widzę, że negujesz qlinsta. Nie wiem czemu tak do tego podchodzisz, ale sądzę, że streamowanie i komentowanie właśnie qlinsta jest o wiele ciekawsze a niżeli ten przykładowy r4e. Weź pod uwagę chociażby dynamikę gry na r4e (również gdzie tam jest jakaś taktyczna rozgrywka? nie wiem, jak sobie namalujesz chyba), raczej nie wyrabiałbyś z przekazywaniem wiadomości na żywo, no chyba, że jesteś taki struś pędziwiatr i ogarniasz. Jak wiadomo istnieją streamy na Quake Live - insta freeze tag, więc jak sam widzisz to dość popularne i nie wiem, czemu miałoby to być mało interesujące, zwłaszcza, jak zapisze się przykładowo 10 klanów do cupa, to wtedy jest co streamować i komentować. Jest wiele ludzi, którzy lubią grać instagib i oglądać dobre widowisko, tylko trzeba ich uświadomić o istnieniu czegoś takiego.
moze gtv jak za slabe lacze do strimowania do jakiego przywyklismy z ery szybkiego internetu i poteznych piecow.
moze gtv jak za slabe lacze do strimowania do jakiego przywyklismy z ery szybkiego internetu i poteznych piecow.
Tzn?