General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic
khaz' wrote:

mzi.ql wrote:
Dlaczego jakiś stream i komentator nie istnieje na e+?

Streamy są, głównie teraz za pośrednictwem Rage'a. Swojego czasu nawet komentowali z Shadym i SP. Ba, czasami nawet Rayden wpadał ale taką borutę robił, że ludzie zaczęli sadzić, żeby trzymał się z dala od komentowania xd Tak to jest, gdy chłopina się jakiś znajdzie do komentowania a później biją go za to, welcome to e+ :F

taka kaszana jak shady + rage + rayden jest nie do zniesienia
shady pierdoli jakies glupoty z ruskim akcentem i puszcza pierdy + beka
rage napierdala po szkocku i huj wie o co mu chodzi
rayden ni huja nie potrafi sie wyslowic po angielsku i tylko glupio sie cieszy i udaje zwierzece odglosy
dziekuje

btw ten kawal wrozki prze zajesbity tylko za pozno zaczalem sie smiac xd

mzi.ql
mzi's picture
!@#$%&*( terror )_ wrote:

rayden ni huja nie potrafi sie wyslowic po angielsku i tylko glupio sie cieszy i udaje zwierzece odglosy
dziekuje

Tak też myślałem..

cml
Forum moderator Rank moderator LIVING LEGEND
camel-xp's picture
!@#$%&*( terror )_ wrote:

dziekuje

Haha racja Big grin

Co do streamu, jak wyżej napisano, nie myślę by ów 'polski' streaming cieszył się zbytnią popularnością jeśli
1) komentator/y nie gadali ciekawo, jakoś z sensem o tym co się dzieje na serwerze, może humorystycznie, ale bez przesady (patrz -> shady, rage, rayden), itd.
2) stream z racji słabego sprzętu streamującego lagował by, a jakość była marna.
3) streamer nie radził by sobie z obsługą, szybkiej naprawy jakiegoś nieoczekiwanego problemu.

Już pisałem do mzi trochę gdzie/czym i jak mógłby streamować, ja osobiście planuje wdrożyć własną funkcję streamu live w mojej c+tv, narazie jest tylko opcja zakładania i prowadzenia własnego kanału telewizyjnego.

Narazie pracuje nad ukończeniem wszystkich funkcji tv, kiedy skończę zabiorę się za funkcję streamu na żywo, jeśli porozmawiam z easy+ to będzie nawet możliwość umieszczenia jakiegoś oficjalnego kanału tv lub live streamu dla modu e+ wprost na stronie excessiveplus.net tak żeby kanał był bardziej popularny i oglądalny.

Ogólnie to taki streamer musi mieć dobrego kompa jakiś Quad Core z dobrą kartą GFX i dobrym uploadem
Ja już próbowałem streamować, ale z racji że mój komp jest dość stary i z prockiem Dual Core 2.22GHz i kartą GeForce 8800 nie mogę nadawać w lepszej rozdzielczości, choć upload mam 6 mbit ok. 740 kbit/s

Sam streamer nie musiałby komentować, wystarczy że podepnie się na jakiś kanał TS/Mumble, gdzie jakiś tam komentator będzie sobie tam siedział jak i na serwerze oczywiście i napierdalał w tle co tam chce Big grin

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture

http://quake.net.pl/articles/obsluga-gtv-serwer-i-klient zmixowane z TS? kanal na ktorym moga rozmawiac / pisac tylko komentatorzy z gtv, da najlepsza jakosc obrazu dla indywidualnego odbiorcy ;P jako ze oglada sie na zasadzie spectatora, ktory faktycznie nie obciaza i nie blokuje slotow na serwerze.

edit

rozwiazanie stare jak quake, i chyba niepopularne / nielubiane na e+ od zawsze Winking za to raczej osiagalne dla kazdego smiertelnika z kazdego zakatka swiata z pc i internetem.

mzi.ql
mzi's picture

No to porobione ;D Może za 2 lata sobie kupię kompa, to coś pokombinuję Big grin Na razie jestem biednym studencikiem Tongue Kurwa szkoda.. A miałem fajny pomysł Confused

echooo ^
echo's picture

hmmm, jeszcze nie wszystko stracone!
zawsze możesz robić komenty do demo z gier, czyli nie robisz streamy online i komentujesz do niego, a np. podkładasz swój zacny komentarz do dema z gry. Happy lepsze to niż nic

cml
Forum moderator Rank moderator LIVING LEGEND
camel-xp's picture

tu masz przykład:
http://aim-plus.com/c+/index.php?go=archive&id=42

ale jakość z komentowania słaba jak dla mnie, ale nie mówię że lepiej bym to wykonał Happy

mzi.ql
mzi's picture
cml wrote:

tu masz przykład:
http://aim-plus.com/c+/index.php?go=archive&id=42

ale jakość z komentowania słaba jak dla mnie, ale nie mówię że lepiej bym to wykonał Happy

No z tym komentowaniem to nie bardzo, przytłumiony ;] Ale jakość ekstra Happy

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture
echooo ^ wrote:

hmmm, jeszcze nie wszystko stracone!
zawsze możesz robić komenty do demo z gier, czyli nie robisz streamy online i komentujesz do niego, a np. podkładasz swój zacny komentarz do dema z gry. Happy lepsze to niż nic

lepsze niż nic, ale to nie mecze avka zeby ktos sie interesowal, ze tak powiem powtorkami Winking ale to moje osobiste zdanie.

THC * SAKE
Sake's picture
khaz' wrote:

** felix - > not a member of Polish National Team anylonger.
Gl in the NC 2013! :)

Xed is the new Polish National Team leader. Gl Xed!

co sie stało się ? Happy

A teraz kochane dzieci pocalujcie misia w dupe Happy

DRINA wrote:

NOBODY can be blamed for leaving Darkshit and Blackshit, not even this twat trickz.