General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
-C4-KOSZMIT
Rank moderator

Hehe, niezłe.. Na Węgrzech mieli banknot o nominale 100 000 000 000 000 000 000 (100 trylionów) Big grin Podobno mieli już przygotowany do wprowadzenia wyższy nominał (miliard bilionów), zapis cyfrowy zamienili słownym Tongue ale go nie wprowadzili z tego co wyczytałem >> http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperinflacja

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

khaz'
Clan/TS Moderator

Krążą pogłoski, że ktoś kiedyś był dumnym posiadaczem banknotu o nominale 200zł... Fajny taki był, brązowy, cholera...

"Of all the things I've lost, I miss my mind the most."
- Mark Twain

laki*luzer*ELITE'Z*
laki_luzer's picture
-C4-KOSZMIT wrote:

[...]
Ja do Suwał przede wszystkim w liceum
jeździłem. Tylko rok szkolny się kończył już następnego dnia pociągiem
Hańcza o 7:05 jechaliśmy do Suwałk a potem PKSem do Jeleniewa Big grin

Aaaa..
To Tobie nieobce me tereny Happy Szelmencik masz pewnie jak w kieszeni (na biwakch chodziłem na czworaka), o Becejły zahaczyłeś? (tam z kolei nad jeziorkiem mieliśmy miejscówkę, gdzie piło się wódeczkę Baltica albo Victoria [z przemytu, żeby nie było] a zapijało się wodą z beczkowozu albo z jeziora prz y akompaniemencie DJ co w discopolo się kochał Big grin a dziewczyny jak w bikini na florydzie rofl) , albo Czarną Hańczę (jeziorko)...
W Jeleniewie, to tylko dziadka na cmentarzu odwiedzam... Przed Rutką-Tartak a przed Gulbiniszkami (góra Cisowa) jest wieś Jałowo - tam mieszka np. mój chrzestny. Lubię też bardzo Wigry - począwszy od Bryzgla po Stary Folwark... Kończę, bo znowu po przynudzam Tongue

-C4-KOSZMIT wrote:

[...] Big grin Podobno mieli już przygotowany do wprowadzenia wyższy nominał (miliard bilionów)[...]

Z tymi bilionami, to mnie przebiłeś - ja najwiekszy jaki TRZYMAŁEM w dłoni to:

Sorkiza jakość. Nawet na forum swojego klanu napisałem, fajnie byłoby
zamówić taksiarza i płacąc mu za kursik powiedzieć "...reszta dla Pana"
Big grin

BTW. Koszmit skąd ten nick? Jeśli to nie tajemnica hehe Tongue

khaz' wrote:

Krążą pogłoski, że ktoś kiedyś był dumnym
posiadaczem banknotu o nominale 200zł... Fajny taki był, brązowy,
cholera...

hehe... Też słyszałem, ale to ponoć jakaś kolejna miejska legenda jak "czarna wołga, co dzieci zabiera..." lol
Hubert co to za maszyny ściągasz???? - biznes się kręci? Happy

PS. A se walnąłem posta, co tam - smartphone mi się psuję to Wam nie będę miał okazji zbyt często truć Happy A wpracy "oko Saurona" czuwa i nie zawsze pozwala na pisanie... Koniec zagadek nagroda dla Khaz'ika I Kosz'iego - "wuala" hehe na koszt terrrorka możecie wymyślić mu pomysła na tatu wokół pępka Big grin

laki dalej mieli maki

To be honest, in my opinion,
first of all, but second hand,
otherwise, however, anyway
and by the way whatever you say... !

zarzyn
zarzyn's picture

ZAWSZE MYŚLAŁEM ŻE NAJLEPIEJ TO 500 EURO TRZYMAĆ W RĘKU,
TYM BARDZIEJ ŻE WARTOŚĆ KASY NIE JEST TO CO JEST NA NIM NAPISANE. TYLKO TO CO MOŻEMY ZA NIE ZROBIĆ.

Happy

THC * SAKE
Sake's picture
laki*luzer*ELITE'Z* wrote:

PS. A se walnąłem posta, co tam -
smartphone mi się psuję to Wam nie będę miał okazji zbyt często truć Happy A
wpracy "oko Saurona" czuwa i nie zawsze pozwala na pisanie...

Amen

A teraz kochane dzieci pocalujcie misia w dupe Happy

DRINA wrote:

NOBODY can be blamed for leaving Darkshit and Blackshit, not even this twat trickz.

khaz'
Clan/TS Moderator

A ja se tak myślałem i jednak podpinam się pod wypowiedzią echo. Faktycznie, fajnie, że znalazł się taki Laki i wpuszcza trochę nowego światła na tą szarą ponurą stronę.

Co do spraw biznesowych to na forum nie będę się wypowiadał jak tam mi idzie, chcesz to zagadaj kiedyś na czacie Winking

- Mark Twain

-C4-KOSZMIT
Rank moderator

Wow! Sto trylionów dolarów! [8 Szkoda że z Zimbabwe :\

Aaaa..
To Tobie nieobce me tereny Happy Szelmencik
masz pewnie jak w kieszeni (na biwakch chodziłem na czworaka), o Becejły
zahaczyłeś? (tam z kolei nad jeziorkiem mieliśmy miejscówkę, gdzie
piło się wódeczkę Baltica albo Victoria [z przemytu, żeby nie było] a
zapijało się wodą z beczkowozu albo z jeziora prz y akompaniemencie DJ
co w discopolo się kochał Big grin a dziewczyny jak w bikini na florydzie
rofl) , albo Czarną Hańczę (jeziorko)...
W Jeleniewie, to tylko
dziadka na cmentarzu odwiedzam... Przed Rutką-Tartak a przed
Gulbiniszkami (góra Cisowa) jest wieś Jałowo - tam mieszka np. mój
chrzestny. Lubię też bardzo Wigry - począwszy od Bryzgla po Stary
Folwark... Kończę, bo znowu po przynudzam Tongue

Wszystkie te miejsca są mi dobrze znane.. Hańcza, Wigry, Jałowo, Rutka Tartak. Becejły trochę mniej ale też byłem parę razy. Wypuszczałem się też do Stańczyków znajomym wiadukty pokazać, do Wiżajn po zarąbiste sery dojrzewające i np do puszczy Rominckiej. Dla mnie to jest najpiękniejszy region w Polsce.

Co do ciekawych trunków to w Jeleniewie piłem tanie wino gdzie na etykiecie wielkimi wołami było napisane "80%" i małymi "smaku czekolady" Big grin

BTW. Koszmit skąd ten nick? Jeśli to nie tajemnica hehe Tongue

Nie lubię o tym publicznie mówić bo mogą to czytać niepełnoletni. Ale cóż, sam byłem niepełnoletni. Lat miałem naście i byłem na obozie zimowym z kumplami z liceum. Ziółka częściej w tamtych czasach zażywałem. A wtedy, trzeba wam wiedzieć, że jak popiół przez fifkę poleciał to mówiło się na to "kometa" Tongue No i mój kumpel upalony już porządnie ciągnie dalej i wciągnął rozżarzony popiół. Zakrztusił się, skaszlał, oczy jak szparki, łzy.. No i próbuje się wytłumaczyć, pamięta że coś z kosmosem ale słów brakuje.. Po dłuzszej chwili wykrztusił z siebie: "ale koszmit poleciał". Jako że ludziom w naszym stanie do szczęścia wiele nie trzeba było, śmialiśmy się dłuugo.. Później, zakładając swój pierwszy profil w sieci, chyba na onecie, głowiłem się nad czymś unikatowym i przypomniał mi się "koszmit" :]

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

khaz'
Clan/TS Moderator
-C4-KOSZMIT wrote:

Nie lubię o tym publicznie mówić bo mogą to czytać niepełnoletni. Ale cóż, sam byłem niepełnoletni. Lat miałem naście i byłem na obozie zimowym z kumplami z liceum. Ziółka częściej w tamtych czasach zażywałem. A wtedy, trzeba wam wiedzieć, że jak popiół przez fifkę poleciał to mówiło się na to "kometa" Tongue No i mój kumpel upalony już porządnie ciągnie dalej i wciągnął rozżarzony popiół. Zakrztusił się, skaszlał, oczy jak szparki, łzy.. No i próbuje się wytłumaczyć, pamięta że coś z kosmosem ale słów brakuje.. Po dłuzszej chwili wykrztusił z siebie: "ale koszmit poleciał". Jako że ludziom w naszym stanie do szczęścia wiele nie trzeba było, śmialiśmy się dłuugo.. Później, zakładając swój pierwszy profil w sieci, chyba na onecie, głowiłem się nad czymś unikatowym i przypomniał mi się "koszmit" :]

Najlepsza historia dot. wyboru nicku jaką do tej pory czytałem. Druga najlepsza to "Placek", koleś był na wsi, wlazł w krowi placek i tak się przyjęło - "Placek".

- Mark Twain

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic

khaz ;P obczaj clandb ;P jest juz zakladka VANILLA xd
kiedy robimy klany i jedziemy z eventem ?

khaz'
Clan/TS Moderator

Nie bij mnie ale zapomniałem pogadać z ludźmi Big grin

Właśnie w ręce wpadł mi Fallout 3 i nie mogę się od niego oderwać [fan post-apokaliptycznych i cyberpunkowych klimatów] ale dzisiaj porozmawiam z ludźmi, a przynajmniej z ich częścią.

- Mark Twain