General POLSKI Topic
Oczywiście teraz każdy może sobie założyć drużynę narodową. Ale wg mnie powinna być tylko jedna reprezentacja Polski. Proponowane przez ciebie rozwiązanie miałoby sens jeżeli zgodziliby się to zrobić aktywni gracze obecnego teamu pl (zydek, ultima i td). Nie bez powodu to właśnie oni reprezentowali do tej pory Polskę. Musieliby tylko w swoim gronie wyznaczyć nowego lidera i założyć nowy clanDB.
Sa jeszcze 2 inne opcje:
- złapać jakoś kontakt z ascarim lub marcusem żeby przekazali pałeczkę a jak to nie poskutkuje
- pogadać z epsim, może zgodziłby się komuś z członków teamu dać status moderatora w clanDB
Jeżeli chcecie to mogę z nimi pogadać, mam kontakt do Ascariego i Marcusa. Myślę, że w tym wypadku nawet Epsi mógłby pomóc, ale najpierw pogadam z nimi.
Cholera, mogę nawet poprosić, żeby tymczasowo mnie zrobili liderem w celu ogarnięcia nowego składu i zrobienia generalnego porządku oraz zapisać nas do NC2k13 a wtedy możecie zdecydować, czy wywalić mnie na zbity ryj, czy dalej pozwolić mi ogarniać sprawy. Nie muszę nawet grać, jest duuuużo lepszych bardziej utalentowanych ode mnie Polaków na e+. Póki mam jeszcze masę wolnego czasu [zanim śnieg nie stopnieje] to mam duże predyspozycje do zrobienia tego.
Tak ogólnie, to nie widziałbym nikogo lepszego na lidera PL jak Koszmit, więc jeżeli jesteś chętny to pałeczka może mogłaby być przekazana Tobie.
To nawet nie musi być osoba z wewnątrz PL clandb, która mogłaby coś zrobić z naszą reprezentacją. To może być każda osoba - wystarczy tylko chcieć i poświęcić 5 minut na kontakt z obecnymi liderami.
Obecnie zajmę się kontaktem z Ascarim, przedstawię mu swoją propozycję, a jeżeli macie jakieś przeciw wystawieniu mnie na tymczasowego lidera - piszta jak najszybciej.
Hubert, najlepiej zadziałaj na wszystkich frontach. Może Ascari albo Marcus cos odpowiedzą jak do nich napiszesz. Jako że aktywni członkowie teamu PL to straszne lenie pewnie nawet nikt nic na forum nie napisał A jak cię epsi zrobi leaderem lub moderatorem clanDB to jeszcze lepiej Jako że nie jesteś członkiem teamu szczerze wątpię żeby to przeszło ale spróbować nie zaszkodzi. Najlepiej poproś w razie czego żeby tez zrobił moderatorem pjaxa albo zydka.
za dużo biurokracji i noszenia się, wyjebać wszystkie rep. i za każdy razem robić nową rep do każdego kolejnego turnieju
obecnie większość rep nie ma prawa bytu bo są zwyczajnie nieaktywni
każdorazowo można nominować drużynę na forum tej drużyny a później zrobić wewnętrzne głosowanie na pozycje lidera i po sprawie, zawsze to jakaś zabawa dla polaków jak i marketing dla samego turnieju
można też dać możliwość nowemu liderowi powołania jakiś graczy poza tymi nominowanymi
mówię to jako osoba która w przeszłości ogarniała tp jako leader, w sumie było fajnie (ale aktywność i zainteresowanie było wtedy 1000% większe), ale najfajniejsze było stworzenie tego teamu od podstaw
Skontaktowałem się już z Marcusem i Ascarim. Teraz tylko czekam na odpowiedź.
Przedstawiłem swoją propozycję, a w wypadku jeżeli nie będą chcieli to poprosiłem, by po prostu nadali każdemu membersowi lub wybranym przez siebie prawa administracyjne w pl clandb i wtedy już ktoś z wewnątrz będzie to musiał ogarnąć.
Stworzenie nowego teamu? Komu to się chce...
Moim zdaniem fajniej będzie wyglądało, jak nasza reprezentacja po prostu zostanie 'odrestaurowana'. Jestem pewien, że Polacy mogą wygrać ten turniej.
Gdyby wystawić taką przykładową szybko wymyśloną przeze mnie czwórkę [zydek, ultima, koszmit, blitz] mogliby roznieść każdą inną reprezentację w drobny mak.
zagadaj z fatem, on jeszcze z 2 tyg temu był jako lider i przeniósł się sam do membersów, więc ma tam logina do clandb
@khaz, obawiam się że moja propozycja byłaby znacznie bardziej szybka, zwłaszcza że można było ten manewr zrobić ponad miesiąc temu, a teraz z tego powodu że grzecznie czekałeś jesteś w czarnej dupie i nadal czekasz...
ogarnięcie teamu od podstaw to jest mianowicie stworzenie jednego topicu z prośbą o podanie 3-5 nicków na forum pl i w przeciągu tygodnia masz team aktywnych i rządnych krwi graczy a nie duchów tak jak teraz
dodatkowo to świetna reklama i podniesienie aktywności wszystkich polaków
Tydzień? No proszę...
Kilka godzin a właśnie PL team idzie grać FW.
Tak ogólnie, to nie widziałbym nikogo lepszego na lidera PL jak Koszmit, więc jeżeli jesteś chętny to pałeczka może mogłaby być przekazana Tobie.
Gdyby wystawić taką przykładową szybko wymyśloną
przeze mnie czwórkę [zydek, ultima, koszmit, blitz] mogliby roznieść
każdą inną reprezentację w drobny mak.
O kurde, aleś mi przysłodził Zapomniałem skomentować.. Dzięki, dzięki ale chyba trochę przesadziłeś
roboty na 5 minut i pl gotowe, zydek rusz dupe, bo jak juz ktos ma sie tym zajac to tylko ty zrob male spotkanie ewentualnych kandydatow na ts, starych wyjebcie. Trzymanie mnc czy ascariego i innych nie daje nic procz +100 punktow do "kiedys tu gralem i bylem zajebisty" do ich portfolio
dacie rade !