General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
zarzyn
zarzyn's picture
khaz' wrote:

A w jakiej siedzisz branży ? a w polsce ci wciąga około 53% procent . i nie zapłacisz to już problemy. czekaj aż z małego zus na duży wejdziesz

Happy

khaz'
Clan/TS Moderator

Meble na wymiar.

Jeszcze nie mam strony internetowej aczkolwiek jakby ktoś chciał to mogę się pochwalić zdjęciami zamówień, które już wykonałem. Musiałbym tylko wziąć brata aparat i zgrać te zdjęcia.

Dokładnie, jak mi się skończy zniżka i będę musiał płacić 1000zł ZUSu to ogólnie zesram się w miejscu.

"Of all the things I've lost, I miss my mind the most."
- Mark Twain

ZONK*ELITE'Z*
zonk's picture

zarzyn
zarzyn's picture
khaz' wrote:

Meble na wymiar.

Jeszcze nie mam strony internetowej aczkolwiek jakby ktoś chciał to mogę się pochwalić zdjęciami zamówień, które już wykonałem. Musiałbym tylko wziąć brata aparat i zgrać te zdjęcia.

Dokładnie, jak mi się skończy zniżka i będę musiał płacić 1000zł ZUSu to ogólnie zesram się w miejscu.

jak nie masz pomysłu na promowanie . to wystaw auckje na allegro o swoich dokonanach. widziałem że firmy tak sie ogłaszają. oszacujesz kosztu, dojazdu itp itd, określasz w jakim zakresie możesz dojechać 60 -100 km. i coś tam na tym ugrasz.

Samo wystawienie aukcji na allegro to około 20 groszy tyle ryzykujesz miesięcznie. jeżeli wolisz mieć promowane ogłoszenie zapłacisz około 29 złotych, Oczywiście wpiszesz kwotę aukcji 1 złotówka by ewentualnej prowizji od sprzedaży dla portalu nie płacić za dużej . a wejść na stronę będziesz miał od 200-400 to jest taki dział klienta bardziej konkretny. To ile osób ugrasz to zależy jaki jesteś przekonujący przez telefon potem.

tu masz link na ten konkretny dział. http://allegro.pl/budowa-remont-105430

podasz w aukcji swój telefon i ludzie będą dzwonić prędzej czy póżniej. Co do materiałów itp skąd brać to ci nie pomogę bo się na tym nie znam . jeżeli jednak jednak widzisz że ktoś z konkurencji ma materiały jakieś z chin. To ci mogę po nazwie konkretnego produkty znaleść jego dostawce. zajmie mi to godzinę może dwie .

Happy

-C4-KOSZMIT
Rank moderator

Ja bym raczej spróbował na www.oferia.pl. Na allegro sprzedajesz towary a na oferii usługi. Poza tym możesz też przeglądać i składać oferty w interesujących cię zapytaniach. Zapytania składają głównie klienci indywidualni ale zdarzają się też większe inwestycje, np. jakieś restauracje i tp. No i podstawa to przynajmniej strona na fejsie.

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

khaz'
Clan/TS Moderator

Hehe, dziękuję panowie ale pomysłów do promowania mam sporo, ponadto brata żona lepiej się tym zajmie niż ja. Na chwilę obecną musiałem jeszcze dokupić brakujące narzędzia pracy i wylać posadzkę na jednej części warsztatu. Niedługo, po następnym zakończonym zamówieniu, ruszę pełną parą z reklamą i promocją własną na stronach tego typu ale dziękuję za podpowiedzi Happy

- Mark Twain

THC * SAKE
Sake's picture
◀█ BIG BOB wrote:

Fucking hell, please close this thread!

f1

A teraz kochane dzieci pocalujcie misia w dupe Happy

DRINA wrote:

NOBODY can be blamed for leaving Darkshit and Blackshit, not even this twat trickz.

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture
khaz' wrote:

Hehe, dziękuję panowie ale pomysłów do promowania mam sporo, ponadto brata żona lepiej się tym zajmie niż ja. Na chwilę obecną musiałem jeszcze dokupić brakujące narzędzia pracy i wylać posadzkę na jednej części warsztatu. Niedługo, po następnym zakończonym zamówieniu, ruszę pełną parą z reklamą i promocją własną na stronach tego typu ale dziękuję za podpowiedzi Happy

jakie przemiał materiału robisz realnie i ile może ci go zejśc przy ciągłej "produkcji"? jaki masz metraż warsztatu i magazynu? ewentualne maszyny? parę razy jakieś śmieszne zabudowy meblowe się robiło i sam myślałem kiedyś trochę o meblach. przez chwilę nawet żałowałem, że chciałem startowałem na jakieś malarstwa i reklamy zamiast na meblarstwo w liceum plastycznym - duzo mniej chetnych, wieksze perspektywy Big grin

khaz'
Clan/TS Moderator

Tyle pytań, że aż nie chce się pisać odpowiedzi Tongue

Jakbyś był zainteresowany to kiedy można się ustawić i pogadać na TS.

Skoro jesteś zainteresowany to jeszcze nic straconego - pisz biznesplan i jazda do Urzędu Pracy o dotację. Aczkolwiek, jedna dotacja to trochę za mało, kupisz tylko jedną ale dobrą maszynę. Lepiej znajdź jeszcze kogoś, kto mógłby brać dotację razem z Tobą i za to, np. Ty kupisz piłę formatową, a druga osoba kupi okleiniarkę plus parę innych ważnych narzędzi specjalistycznych, tj. jak frezarki czy piłę ukośną. Dokładnie tak było w moim przypadku, tyle, że my mieliśmy jeszcze około pięciu tysięcy wkładu własnego. Wszystko poszło co do grosza.

Polecam narzędzia firmy Festool, drogie ale wyśmienite. Nie ma co ucinać kosztów w takich sprawach.

- Mark Twain

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture
khaz' wrote:

to się będę kontaktować jak się wprowadzę do siebie na dniach Tongue