General POLSKI Topic
A w jakiej siedzisz branży ? a w polsce ci wciąga około 53% procent . i nie zapłacisz to już problemy. czekaj aż z małego zus na duży wejdziesz
Meble na wymiar.
Jeszcze nie mam strony internetowej aczkolwiek jakby ktoś chciał to mogę się pochwalić zdjęciami zamówień, które już wykonałem. Musiałbym tylko wziąć brata aparat i zgrać te zdjęcia.
Dokładnie, jak mi się skończy zniżka i będę musiał płacić 1000zł ZUSu to ogólnie zesram się w miejscu.
Meble na wymiar.
Jeszcze nie mam strony internetowej aczkolwiek jakby ktoś chciał to mogę się pochwalić zdjęciami zamówień, które już wykonałem. Musiałbym tylko wziąć brata aparat i zgrać te zdjęcia.
Dokładnie, jak mi się skończy zniżka i będę musiał płacić 1000zł ZUSu to ogólnie zesram się w miejscu.
jak nie masz pomysłu na promowanie . to wystaw auckje na allegro o swoich dokonanach. widziałem że firmy tak sie ogłaszają. oszacujesz kosztu, dojazdu itp itd, określasz w jakim zakresie możesz dojechać 60 -100 km. i coś tam na tym ugrasz.
Samo wystawienie aukcji na allegro to około 20 groszy tyle ryzykujesz miesięcznie. jeżeli wolisz mieć promowane ogłoszenie zapłacisz około 29 złotych, Oczywiście wpiszesz kwotę aukcji 1 złotówka by ewentualnej prowizji od sprzedaży dla portalu nie płacić za dużej . a wejść na stronę będziesz miał od 200-400 to jest taki dział klienta bardziej konkretny. To ile osób ugrasz to zależy jaki jesteś przekonujący przez telefon potem.
tu masz link na ten konkretny dział. http://allegro.pl/budowa-remont-105430
podasz w aukcji swój telefon i ludzie będą dzwonić prędzej czy póżniej. Co do materiałów itp skąd brać to ci nie pomogę bo się na tym nie znam . jeżeli jednak jednak widzisz że ktoś z konkurencji ma materiały jakieś z chin. To ci mogę po nazwie konkretnego produkty znaleść jego dostawce. zajmie mi to godzinę może dwie .
Ja bym raczej spróbował na www.oferia.pl. Na allegro sprzedajesz towary a na oferii usługi. Poza tym możesz też przeglądać i składać oferty w interesujących cię zapytaniach. Zapytania składają głównie klienci indywidualni ale zdarzają się też większe inwestycje, np. jakieś restauracje i tp. No i podstawa to przynajmniej strona na fejsie.
Hehe, dziękuję panowie ale pomysłów do promowania mam sporo, ponadto brata żona lepiej się tym zajmie niż ja. Na chwilę obecną musiałem jeszcze dokupić brakujące narzędzia pracy i wylać posadzkę na jednej części warsztatu. Niedługo, po następnym zakończonym zamówieniu, ruszę pełną parą z reklamą i promocją własną na stronach tego typu ale dziękuję za podpowiedzi
Fucking hell, please close this thread!
f1
Hehe, dziękuję panowie ale pomysłów do promowania mam sporo, ponadto brata żona lepiej się tym zajmie niż ja. Na chwilę obecną musiałem jeszcze dokupić brakujące narzędzia pracy i wylać posadzkę na jednej części warsztatu. Niedługo, po następnym zakończonym zamówieniu, ruszę pełną parą z reklamą i promocją własną na stronach tego typu ale dziękuję za podpowiedzi
jakie przemiał materiału robisz realnie i ile może ci go zejśc przy ciągłej "produkcji"? jaki masz metraż warsztatu i magazynu? ewentualne maszyny? parę razy jakieś śmieszne zabudowy meblowe się robiło i sam myślałem kiedyś trochę o meblach. przez chwilę nawet żałowałem, że chciałem startowałem na jakieś malarstwa i reklamy zamiast na meblarstwo w liceum plastycznym - duzo mniej chetnych, wieksze perspektywy
Tyle pytań, że aż nie chce się pisać odpowiedzi
Jakbyś był zainteresowany to kiedy można się ustawić i pogadać na TS.
Skoro jesteś zainteresowany to jeszcze nic straconego - pisz biznesplan i jazda do Urzędu Pracy o dotację. Aczkolwiek, jedna dotacja to trochę za mało, kupisz tylko jedną ale dobrą maszynę. Lepiej znajdź jeszcze kogoś, kto mógłby brać dotację razem z Tobą i za to, np. Ty kupisz piłę formatową, a druga osoba kupi okleiniarkę plus parę innych ważnych narzędzi specjalistycznych, tj. jak frezarki czy piłę ukośną. Dokładnie tak było w moim przypadku, tyle, że my mieliśmy jeszcze około pięciu tysięcy wkładu własnego. Wszystko poszło co do grosza.
Polecam narzędzia firmy Festool, drogie ale wyśmienite. Nie ma co ucinać kosztów w takich sprawach.
to się będę kontaktować jak się wprowadzę do siebie na dniach