General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
laki*luzer*ELITE'Z*
laki_luzer's picture

@Pietrek Nie strasz, nie strasz X) ... Ja wrocilem do grania Q3 po ponad 2 latach - inni po krotszej lub dluzszej przerwie hehe

Ostatnie tygodnie to byl istny tygiel, moderatorzy mieli co robic, normalnie Kindergarten's University of Haters lol Brakowalo nam tylko do tego Twoich cietych ripost Tongue

A mi sie przez ten czas "udalosie" pograc i to w sumie kilkanascie godzinek (yuppiii) - dzieki Pjax za malinowo sfragowanie moich czterech liter Happy hehe

To be honest, in my opinion,
first of all, but second hand,
otherwise, however, anyway
and by the way whatever you say... !

cml
Forum moderator Rank moderator LIVING LEGEND
camel-xp's picture

Odnośnie Mzi'ego:

Najlepsi z tego wszystkiego byli: Maja, Diablo i Fiendsin.
Maja walnęła post w którym przyznała się do używania soundhaxów pociągając za sobą Mzi'ego, ale gdy wkońcu nowy rankingowy team został utworzony w celu zbadania tej sprawy i jak najszybszego jej rozwiązania, nagle wszyscy ci którzy wiedzieli jak obejść pure'a milczeli, pytałem się Maji, powiedziała że wie, ale nie powie mi, powiedziałem jej że sam się dowiem próbując, no i następnego dnia udało mi się obejść pure'a samemu i jak pisali jest to bardzo proste lecz dziwne zarazem, według mnie z tego co testowałem to tylko pliki dźwiękowe podlegają temu bug'owi (na 1.32c), bo np, wrzucony do tego samego pliku pk3 mój custom HUD nie działał czy inne zmienione tekstury, tylko te wyciszone dźwięki.
Gra z nimi jest cholernie nudna i jak dla mnie nie robi to żadnej róźnicy w grze.

Według mnie te soundhaxy to tzw: miękkie czity, z tego powodu że to nie żaden aimbot, autoshoot czy wallhack, ale słyszałem że jest możliwość umieszczenia wallhacka ukrytego w pliku .dll (w E+ już nie używane) do pliku pk3, który mógłby przejść przez pure'a.

W sprawie Mzi'ego nie wypowiadałem się, ale jest oczywiste że okłamywał wszystkich od samego początku, RM team głosował aby wszystkich którzy mieli powiązania z tymi soundhaxami zbanować permanentnie czyli na zawsze, ale według mnie min. rok wystarczy, teraz po tym jak Maja się zachowała zmienił bym jej ban z pól roku na tak samo 1 rok, za to że choć wiedziała nie powiedziała reszty.

Sporo osób maczało w tym palce lub poprostu coś wiedzieli, ale milczeli, co do samego problemu z pure'm, nie wiem czy uda się go naprawić, być może coś uda się zmienić w kodzie E+ i w następnym wydaniu ten problem zniknie, nie ma szans by ID czy ktoś z poza q3 mógł zpatchować quake3.exe, bo wtedy punkbuster przestałby działać.

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
Re: General POLSKI Topic

Dzieki xd jeszcze mi napisz, proszę, kto.jest nowym moderatorem rankingu. Sam sie zglosze po bana, bo tez te pk3 mialem i testowałem. Btw mam nadzieję, ze wszystkie mecze z Mzi i zarzynem zostaną wywalone z rankingu, zreszta z maja też. Ciesze sie jak diabli, ze te huje juz nie maja czego tutaj szukac. Teraz jeszcze tuska tak udupic trzeba xd

cml
camel-xp's picture
!@#$%&*( terror )_ wrote:

Dzieki xd jeszcze mi napisz, proszę, kto.jest nowym moderatorem rankingu. Sam sie zglosze po bana, bo tez te pk3 mialem i testowałem.

http://www.excessiveplus.net/clan/excessiveplus-rank-team
Zależy czy "testowałeś" na CW Happy

!@#$%&*( terror )_
terror's picture
cml wrote:

Dzieki xd jeszcze mi napisz, proszę, kto.jest nowym moderatorem rankingu. Sam sie zglosze po bana, bo tez te pk3 mialem i testowałem.

hehe dobre xd a teraz mi wytlumacz co kto robi ?rank member to statysci ?a spectator ? reczniki podaje xd ?... tez chce byc rank member Tongue
testowalem na elite'z serverze i dzialaly bez problemu, potem wszedlem na beer i juz nie dzialalo... mialem tylko pk3 od zarzyna/mzi i nie potrafie obchodzic pure'a (dlatego nie dzialalo na beer'ze).
aha wlasnie, bo bym zapomnial xd mam pomysla jak wyszczegolnic cheaterow na forum, zeby kazdy z daleka sie od nich trzymal... ban na forum jest nie na miejscu, bo cheater zlamal zasady rankingu, a nie forum, poza tym taki kolo zaraz by zalozyl nowe konto tutaj. Brilliant idea jest taki, zeby zminic im status na avatarem :)tak jak ty masz "ranking mod", to cheaterom dawalbym "cheater" albo "cheater and liar" (to szczegolnie pasowaloby do mziego i zarzyna xdd)

cml
camel-xp's picture

cml wrote:

hehe dobre xd a teraz mi wytlumacz co kto robi ?rank member to statysci ?a spectator ? reczniki podaje xd ?... tez chce byc rank member Tongue
testowalem na elite'z serverze i dzialaly bez problemu, potem wszedlem na beer i juz nie dzialalo... mialem tylko pk3 od zarzyna/mzi i nie potrafie obchodzic pure'a (dlatego nie dzialalo na beer'ze).
aha wlasnie, bo bym zapomnial xd mam pomysla jak wyszczegolnic cheaterow na forum, zeby kazdy z daleka sie od nich trzymal... ban na forum jest nie na miejscu, bo cheater zlamal zasady rankingu, a nie forum, poza tym taki kolo zaraz by zalozyl nowe konto tutaj. Brilliant idea jest taki, zeby zminic im status na avatarem :)tak jak ty masz "ranking mod", to cheaterom dawalbym "cheater" albo "cheater and liar" (to szczegolnie pasowaloby do mziego i zarzyna xdd)

Taki status daje tylko aktywny admin którym jest tylko epsi oprócz easy+, który trzyma się od tego wszystkiego z daleka, rank spec to epsi, dodal sie do db tylko poto by miec wglad w nasze prywatne tematy Happy

rank membersi to ci ktorzy pomagaja w sprawach, jedynie ci glowni dokonuja ostatecznych zatwierdzen co do banow.

!@#$%&*( terror )_
terror's picture

spoko Happy i zartowalem z tym ranking member, nie mam na to czasu ani ochoty, poza tym jestem splamiony pk3 files...powodzenia, tylko zebyscie tez mieli co rankingowac, bo tutaj sie nic kurde nie dzieje Smug

zarzyn
zarzyn's picture

[qdd)

ty Pało skończ szczekać Loser

Po pierwsze ook man, i haven't said you did use them anywhere.(bo i niby jak , jak rm team olało temat na 6 miesięcy ) but you don't need to use cheats to make others cheat (jeżeli ktos pobierze aimbota oznacza że całe forum powinno być z bananem ). + supporting cheaters has same penalty as cheating (pisanie postów oznacza bana i tyle ) if you didn't know

To jest ban za bronienie mzi i za to żę rayden dał mi za małą karę , Parodia. .

A ty jawnie się przyznajesz do użyawnia tych plików na forum , i nikogo to nie ruszy, Ciebie zresztą też bo Twój nałóg grania został pokonany. Ale skoro tak jawnie się obnosisz z uzywaniem plików to jaka mają pewność inni że ich potem nie używałeś.(sorry ruszyło ciebie sumienie gdzie ono było wcześniej na holiday ) Nie mogą mieć.

Gratuluje nowej posady i podwyżki z 4.5 na czarno , na 6.45 minus podatek. Happy i kluczyków od mieta.

A camel Happy to jest gość. Nie ma to tamto, Chłop co wiedze ma w zakresie informatycznej./bez szydery/ Ale co najebany jak szpak na Ts wchodził i różne złote mysli sadził to już pewnie nie pamięta :)ZŁote myśli Camela, jak obejśc pure Pb. mając Rcon. i wiele innych uroczych pomysłów. Bez wiedzy informatycznej pewnych kwestii nie ruszysz. (wszystkich hitów nie napiszę )

Gra w tym miejscu , moze i jest ciekawa, ale bez nowych osób to miejsce zaginie, i tyle. A

jak ktoś jest nawet nowy to po wejściu na forum , automatycznie występuje rezygnacja i przenosiny na inne platformy.

Happy

cml
camel-xp's picture
zarzyn wrote:

A camel Happy to jest gość. Nie ma to tamto, Chłop co wiedze ma w zakresie informatycznej./bez szydery/ Ale co najebany jak szpak na Ts wchodził i różne złote mysli sadził to już pewnie nie pamięta :)ZŁote myśli Camela, jak obejśc pure Pb. mając Rcon. i wiele innych uroczych pomysłów. Bez wiedzy informatycznej pewnych kwestii nie ruszysz. (wszystkich hitów nie napiszę )

Gra w tym miejscu , moze i jest ciekawa, ale bez nowych osób to miejsce zaginie

Ej, ej, problem z pure'em sam rozwiązałem po kilku próbach po tym jak Maja oznajmiiła że to jest bardzo proste, ale mi nie powie.

Co do TS się nie wypowiem, było kilka pogaduszek, ale na tym koniec, co złego to nie ja, a propo dla niektórych, cierpie na mały zanik pamięci od zawsze, nie koniecznie przez alkohol, więc proszę mi nie 'pierdolić' że byłem 'zajebany' czy coś, dziękuję ślicznie Happy

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture

mzi dzielił się paczką z magicznymi dźwiękami z bliżej nieokreśloną ilością osób. Zarzyn, ty podzieliłeś się nimi na forum prywatnym IS. Było tam chyba coś o tym, że są w użyciu przez innych od dawna. Dla mnie jest to równoznaczne z tym, że używane były przez mziego i ciebie. Używanie czitów = ban, rozdawanie czitów = ban. W czym problem? Dostałeś żółtą, mzi nie dostał nic - ewidentnie zasługując na banana. Sprawa została rozpatrzona raz jeszcze wraz ze spowiedzią Mai/Maji i wreszcie są dość sprawiedliwe werdykty w porównaniu z poprzednimi - Za to samo co ty zrobiłeś - rozdałeś czit, eQx dostał chwilowo czerwoną która zmieniła się w żółtą (a i tak był zbanowany na forum jeszcze). Podsumowując to upiekło się wam dwóm bardzo. Upiekło się też całej reszcie która tego używała, a których nie wymieniliście z nicknejmów. Możemy sobie gdybać co kto i kiedy... Faktem jest, że "wyszło od was" i jest to wbrew ogólnym zasadom gry fair play. Ja osobiście mogłem bardziej trzymać na smyczy eQxa Winking Było parę tygodni lub dni do rozpoczęcia osrc3, co dawało okazję złapania wszystkich używających waszych pk3. Jako nieufny do mziego od zawsze stawiałem, że pk3 będą na serwerze i w ten sposób oni przejdą przez pure z nimi ;-] Jak widać nie wymagało to nawet tego manewru z uploadem ich na serwer. Miejcie jaja i przyjmijcie decyzję RM, bo i tak nie jest to adekwatna kara. Ja w swojej sprawie powiedziałem, że zgodzę się z decyzją RM jaka by ona nie była... Przez pół roku miałem czerwoną... I tak nic ciekawego się nie działo, a jestem też zdania, że z jej powodu kilku graczy przestało tu grać na stałe. Szczerze, nie spodziewałem się czerwonej, nawet żółtej Big grin Obiecanki sprawdzenia wszystkiego, zdjęcia banana od zaraz podkurwiały do tego miejsca tylko bardziej... Ale po pewnym czasie ma się wyjebane jajca na to, bo poza ruskim zabijaka i szejdim to chyba nikt się poważnie nie przysrywał do mnie (niech se liżą rowy łajzy) Big grin Stawiam, że u was będzie inaczej i będziecie napiętnowani za każdym razem jak się wypowiecie gdzieś. Było nie robić sobie jaj z całej sceny (nie ważne czy duża czy mała) - ja na ten przykład, jaj sobie z nikogo nie robiłem (chyba bardziej przegrałem z opinia publiczną w danej chwili).

Nie powiem na głos co do mziego, że "a nie mówiłem?" Tongue

Co do tego czy pk3 z podrasowanymi dźwiękami pomagają czy nie - bo chyba była tu wątpliwość.
Zakładam, że jesteśmy z przeciwnikiem w takiej odległości aby się niemalże nie słyszeć. Dochodzi ciągły dźwięk raila, może odgłos mapy lub członka drużyny który jest dość blisko. Może mi umknąć dźwięk przeciwnika ;-] Jemu zaś jak ma wyciszone własne kroki (przy forceteammodel to chyba też całego timu) to w tej samej sytuacji wyraźnie mnie słyszy. Każdy zdaje sobie sprawę z tego, że głośny przeciwniki jest podany na tacy jak z wallhackiem ;-] Znając mapę, można go niemalże dokładnie zlokalizować za ścianą. To jak używanie radaru Happy