General POLSKI Topic
Polska
http://www.wykop.pl/link/1578443/nagranie-z-monitoringu-smiertelnego-pobicia-przy-ul-teligi-w-prokocimiu/
jako uzupelnienie
Polska
byłem dziś na siłowni i leciał na Tvn właśnie ten materiał moją uwagę zwrócił zwrot . Prokuratura wstrzymała postępowanie z powodów formalnych : P co to znaczy.
Na Prokocimie przerąbane mieszkać, dawniej mieszkałem obok na Bieżanowie i wiem jakie tam klimaty panują, podpite kibole itd...
Tutaj gdzie mieszkam jest dużo lepiej, nie mam monitoringu, ale te akcje co ostatnio widziałem to hej.
Na przykład podemną mieszka sąsiad, od czasu gdy jego stary wyprowadził się gdzieś indziej robi takie balangi, wydziera się, bardzo czesto czuc zdolu jak palą zielsko nie ustannie, np potrafil przyjsc ze swoimi kolezkami o 2 w nocy otworzyc okno i wykrzykiwać "pobudka kurwyyyy! nie ma spania, wstawac ja wam kurwa pośpie chuje", balangi nie raz calodniowe do nawet 5 nad ranem, więc ostatnio zaczął ostro walić w banie, że pewnego dnia słychac go bylo po osiedlu jak sie darl ze swoimi kumplami i kumpelami i mowil ze jest tak nawalony (pewnie po narkotykach takze) ze moze walilc kazdego po ryju, kilka godzin pozniej dochodzila ok 2 w nocy slysze wycie i skamlenie na zewnatrz, , patrze a tam dwoch policjantow juz go skuwa na chodniku, czekali jeszcze na wsparcie a ten w tym czasie sie darl ze 'o boze, moje oczy, o rany boskie moje rece boli, luuuuudzie pomozcie mi, ludzieeee' (prosil o pomoc ludzi na ktorych wczesniej ryja darl po nocach, nawet koledzy mu nie pomogli) xD
spryskali go chyba gazem bo sie cos tam stawial pewno, a jego najlepsi kumple uciekli do jego mieszkania
jak go odwozili to zauwazylem ze zostala jeszcze flaszka wodki w siatce na krawezniku
Taki boss osiedlowy, a wydzieral sie jak najwieksza piczka.
A kilka dni temu pijane debile nawrzucaly jakiegos syfu przez balkon komus na parterze, potem jak zamkneli okna to znowu jeden napierdzielal mu czyms po szybach, chyba probowal je wybic, tam tez odbywala sie jakas imprezka.
Go ahead and do what you want, Bob. Nobody cares at the random spam in the forum that might be moderated *deleted* in any second if there's nothing but provocation, insults or deer-lord-knows-what-else. We, Poles [at least most of us], are pretty happy with our national thread and we've got a decent discussion level in it where you won't find people calling themselves "motherfuckers" or such things. As long as this thread has some standards we can be proud of it and continue the discussion in our native language, you won't take it from us.
Just go and create your own national topic, same as Russians, Germans or Bulgarians got, every nation can make one of those.
btw. "Seriously, close this thread. Or else I'll just start making threads like these as well...." sounds actually more hilarious than a threat
Please now, take your stuff and find your own place if all you want to do is just to whine.
Tak do rzeczy, czy jest tutaj ktoś, kto nosił żółto-czerwony nick? Obiecałem się odezwać do tego kogoś i się ustawić na parę meczyków na vq3 configu i wprowadzić go w ten świat, problem tylko w tym, że zapomniałem kto to był
Ten ktoś niedawno wrócił do Polski, to jedyne co pamiętam.
I think I'll do that just now, create a thread.
@camel Dlatego m.in. postanowilem wyprowadzic sie z Krakowa... Przez 9 lat wynajmowalem/mieszkalem w roznych czesciach tego miasta i pal licho jesli chodzi o mnie, ale jak pomyslalem o zakladenej rodzinie i tym, ze bede sie non-stop martwil przez tych neardalczykow o zone czy dziecko, to se odpuscilem... A jeszcze te korki, szukanie miejsca parkingowego, ludzie strasznie zabiegani... Kredytu nie musialem brac na 30-40 lat za "klitke" w bloku tylko za polowe kwoty jaka bym musial wziac, mam dom, ogrodek fajnych sasiadow a kredyt na 18 lat (zostalo mi 14 lat) Jak skoncze go splacac, to wezme nowe hipo na mieszkanie - w miescie gdzie dzieci beda chcialy studiowac, by nie bujaly sie jak ja... Moze nawet w Kraku A tak poza tym fajne miasto i mam sporo zabojczych wspomnien
EDIT: Zebym nie zostal zle odebrany, to jestem daleki od paranoi - wszedzie w Polsce mozna znalezc podobne miejsca, a Krakow jest ostatnio bardziej na tapecie... Moj wybor, to poprostu prosta kalkulacja, a czy sie okaze wlasciwa,, to czas pokaze... hehe
@expedion powodzenia i mnostwa postow
Kraków jak każde miasto, gdzie już maczetami odrąbują ludziom ręcę po krzakach xD
@camel Zapomnialem o najwazniejszej rzyczy, ktora napisales na samym koncu... Wypuscili goscia - o rece opadadaja. Jeden karnista powiedzial, lepszych dowodow nie mogli miec, by posadzic bandyty... A jaki mamy przekaz wzamian dla obawiajacych sie kary drani??? Mamy prokuratorow do dupy i robta co chceta, bo kary nie bedzie. Ehhh powstrzymuje sie przed przeklenstwami, bo i tak nic nie zmienia... Ciekawi mnie, co by zrobil jak by to dotyczylo kogos z jego rodziny - nie zycze mu tego, ale malo mi brakuje...
Hehehe Nosz to jakbym film o samym sobie oglądał lol - w takich sprawach zwykłem mawiać "mam słabą silną wolę"...
Zdróweczko \%/
Cholera, chłop miał niezłą kuchnię jak na modę sprzed [równo] 20. lat. Ładne mebelki jak na tamte czasy.
Takie trochę zboczenie zawodowe mam D:
Komuś kuchnię może? Jakąś szafę? Garderobę?
Polecajcie mnie na Podlasiu bowiem podatki są wręcz dopierdalające i jak się nie rozkręcę mocno to z torbami pójdę... Żebym nawet musiał płacić podatek za drogę dojazdową, na którą gmina ma wyjebane i jest ledwo nadająca się do jazdy? Nienawidzę tego systemu. Nawet pedały nie chcą jej podrównać bo nie mają przecież pieniędzy D:
Znaczy się zrobią drogę, przed wyborami na nowego burmistrza!
Niedługo pewnie będę musiał płacić podatek od tego, że mam otwarte drzwi w warsztacie albo, że ciężar moich płyt laminowanych na stojaku jest tak duży, że przekłada się on bezpośrednio na efekt spłaszczania się Ziemi i należy się podatek :ASD