General POLSKI Topic
Ludzie, ratujcie.
Właśnie zrobiłem format i się jebnąłem - zamiast sformatować wyłącznie dysk C [tam, gdzie był windows] zrobiłem format całego dysku. Wszystkie ważne dane poszły w pizdu i cała muzyka, dane firmowe, filmy też poszły w pizdu. Da się jakoś odzyskać dane po formacie? Zbyt dużo ważnych dokumentów straciłem.
Ludzie, ratujcie.
Właśnie zrobiłem format i się jebnąłem - zamiast sformatować wyłącznie dysk C [tam, gdzie był windows] zrobiłem format całego dysku. Wszystkie ważne dane poszły w pizdu i cała muzyka, dane firmowe, filmy też poszły w pizdu. Da się jakoś odzyskać dane po formacie? Zbyt dużo ważnych dokumentów straciłem.
po gogluj, ale jak mi wiadomo, odzyskanie danych po formacie kosztuje i to nie male pieniadze.
domowymi sposobami to chyba tylko "pojedyncze" pliki
zalezy tez czy byl pelen format czy "szybki"
Na przyszlosc polecam korzystac np z dysku googla
roznica jest chyba taka ze szybki tylko wymazuje informacje o partycji z tablicy, a pelen nadpisuje 0 wszystko co jest na niej (calkowicie czysci)
nie polecam uzywania partycji do momentu odzyskiwania plikow - jesli sa, mozesz je nadpisac i pewnie chuja odzyskasz stawiam ze to czy partycja byla pofragmentowana czy nie tez bedzie miec nie maly wplyw na odzyskiwanie danych.
Po formacie odzyskałem większość plików jeżeli nie zostały nadpisane.
Program RecoveryMyFiles
Ciężko znaleźć na warezach
Dużo dobrych opini ma to:Stellar Phoenix Windows Data Recovery 6.0http://thepiratebay.sx/search/Stellar%20Phoenix%20Recovery/0/99/0
Dzięki wielkie ale już nie trzeba, poradzę sobie jakoś bez tego.
Na Facebooku dołączyłam do grupy ludzi, którzy
mają takie same imię i nazwisko co ja. Pewnego dnia umówiliśmy się w
jednym miejscu, ot tak, na piwo. Zebrało się nas dwanaście osób. Trochę
popiliśmy, zrobiło się zabawnie i głośno. Mina policjantów, którzy
przyjechali nas uciszyć i spisać - bezcenna. YAFUD.pl ;P
Szkoda, że na tym świecie nie ma nikogo więcej, kto nazywa się tak samo jak ja. Chciałbym przeżyć taką imprezę
Heheeh ja mam jednego wsród swoich znajomych, mieszka w USA, wiec pogląd na temat emigracji mamy podobny, czasem z nim gadam ale głownie życzenia urodzinowe xD
Kiedyś testowałem jeden programik do odzyskiwania danych. Nazwy nie pamiętam, ale przywróciłem sobie nim pliki sprzed paru lat. Wszystko trwało dość długo i działało chaotycznie, tzn. Widziało utracone dane sprzed lat, ale te sprzed paru dni wyparowały.