General POLSKI Topic
panowie! (bo pan pewnie i nie ma) mam problemos: spierd... tzn. odmówił posłuszeństwa mój wysłuzony fonik wave 723.. i naprawa wynosi +50% wartości kupna nowego, więc to mija się z celem. potrzebuje telefonu do 1. dzwonienia, 2. mailowania i 3 przeglądania netu. wprawdzie mój upadły dziś wave 723 jakos tam spełnia te zadania, ale sie zepsuł i temat zamknięty. natomiast wybór jaki dzisiaj jest... jest ogromny! zabrnałem otóż w odmęty tej części internetu, która poświęcona jest testom opiniom etc. nowych smartfonów. i zdurniałem. zbyt wiele informacji i opinii (przeważnie opinii jedna wykluczająca drugą), mozna oszaleć.
więc zwracam się ze skromnym zapytaniem. gdyz wybór mój mnie więcej i z grubsza padł na nexusa 7 II generacji. powiedzcie czy mieliście z tym czyms do czynienia (wy albo wasi znajomi itd.) i możecie coś poradzić? a może podrzucicie ciekawa koncepcję w granicach tej kasy 1-1,2 tysiączka złociszy?
ps. przeglądnąłem 100 recenzji na yt, przeczytałem 30 stron testów, benchmarków, porad, forów. potrzeba mi prostej, łopatologicznej porady, jeżeli sami ogarniacie ten temat
Telefonami przestałem się interesować jakoś w 2011 roku i dzisiaj już w ogóle nie ogarniam tematu ale mam dwie ciekawe informacje dla Ciebie;
1. Pierdol smartfony, bierz Samsunga c3530, nigdy nie miałem lepszego telefonu do otwierania piwa;2. Nexus 7? Jeden chłop był na Vanilla! CTF i grał w q3 właśnie na tym telefonie
nexus 7 to tablet. ty chcesz tablet czy smartphone. ? ? ? ? ?Bo jak super telefon to za około 1200 masz Lg nexus 4 galaxy s3 NOwe z Gwarancją w polsce. Ja prywatnie wolę telefon z dual sim . Bo jednąk kartę wkładam na aero2 i mam darmowy internet do 2016 roku. a że mieszkam w Toruniu to nie mam problemów zasięgiem. A drugą dzwonie.Tylko że mój telefon to wynalazek dla odważnych powód. Bo nie każdy kupi chinszczyzne z powodu uprzedzenie i brak oficjalnej sprzedaży na terenie Polski. http://www.youtube.com/watch?v=Ut7_j84ZvtY
Ja bym bral galaxy note, duzy ekran to duzy ekran... Do tego amoled to jak dlamnie najlepszy ekran dla smartfona ze wzgledu na katy widzenia i czern... (jak komus sie nie podoba saturacja moze na CM zmienic barwy na bardziej naturalne, tylko po co to w koncu nie monitor do ps) mam i iphone 4gs i htc one i sgs2 wiec mam tam jakies porownanie na htc ten super lcd ma drazniacy efekt zwiazany z kontami widzenia to samo podobno jest na xperi...
kupa kasy
chciałoby się coś dobrego wyjąć. będę sie rozglądać. dzięki za uwagi. chiński fonik robi wrażenie. ja wiem, ten nexus to tablet, ale gdzieś widziałem na yt filmiki jak gościu normalnie z niego dzwoni, pewnie przez jakąś aplikację. sim'a tam pewnie włożyć nijak wsadzić nie idzie, więc odpada. a juz się najarałem.
khaziu, wziąłbym to co tam proponujesz, ale sprawdziłem, że nie ma w nim funkcji korkociągu do lepszych win i tanich jaboli
Czasem tablet maja fukcje telefonu. Tylko malo wygodnie city bedzie z 7 calowym telefonem na codzien.
dziś pierwszy raz od dawna byłem na rowerze. całkiem spoko polecam.
co do telefonów to nie wiem nic. 3 htc miałem i z każdego jestem zadowolony najbliższą zmianę telefonu planuje jak będzie szeroko dostępny i sprawdzony system ubuntu na telefony. tak z czystej ciekawości
Przeciez mozesz zainstalowac Ubuntu na android ie
tego chyba oficjalnie jeszcze nie ma
Raz w zyciu chcialem jechac na stopa... w wakacje na plaze, jakies 15 km... 2 godziny stalem... Wkurwilem sie i wrocilem do domu po rower.