General POLSKI Topic
@Koszmit, jak wiesz jestem z Dolnego Śląska, więc bliżej mi do Czech i Niemiec, a jedyne co do mnie doszło z Ukrainy to właśnie fajki, dziwki i ten cymbał z forum, możliwe, że jeszcze radiacja. W każdym razie nie wybieram się tam, dalej będę trzymał się lokalnych stereotypów. Jeśli chodzi o rasę słowiańską to bardziej mnie interesują siostry niż bracia z tamtych rejonów, słyszałem, że "nawet" bardzo popularne pod względem urody Polki wymiękają przy słowiańskich siostrach;]Btw, Rosjanie maja swój topic troszkę ponad rok dłużej niż my swój, mniej wyświetleń i około 700 postów więcej ;p
chociaż czy mozna nazwać braćmi słowiańskimi ludzi, którzy mordowali w sposób bardziej bestialski niż hitlerowcy?! bez powodu, bez jakiegokolwiek powodu. temat długi, ale fakty są takie, że podczas 2 wś. to ukraińcy, którzy napadali na polskie wsie i miasteczka na wschodzie byli gorsi niż zwierzęta. pierwszy lepszy termin wrzucić w przeglądare: wołyń. zdjęcia i relacje ludzi, którzy wtedy tego doświadczyli mówią same za siebie.
polskie reżimowe media i marionetkowy rząd starają się zagłuszyć tą prawdę o tych bestialskich zbrodniach na naszych rodakach, nie przyjęto uchwały o tym, że było to ludobójstwo a "czystki etniczne" czy coś takiego.
Damn, celowo o tym nie wspomniałem, żeby nie wywoływać dyskusji politycznej i nie wywoływać Wielbłąda z pustyni, zaraz będzie illuminati, Tusk jako piesek Putina, tupolew z chemitrails zniszczony przez radzieckiego iron mana i bóg wie jakie jeszcze oczy i trójkąty;p
chociaż czy mozna nazwać braćmi słowiańskimi ludzi, którzy mordowali w sposób bardziej bestialski niż hitlerowcy?! bez powodu, bez jakiegokolwiek powodu.
Idąc tym tropem można to samo powiedzieć o każdym, też o Polakach. Kwestia tylko tego jak daleko sięgniesz w przeszłość. W tym przypadku zarówno my jak i oni padliśmy ofiarą dwóch większych graczy, którzy już nie istnieją. Jedyne co należy zrobić z pamięcią o tamtych wydarzeniach to wyciągnąć naukę na przyszłość i przypilnować żeby nigdy więcej nic takiego się nie powtórzyło. Najgorsze co można zrobić to przenosić nienawiść z tamtych czasów do współczesności.
Damn, celowo o tym nie wspomniałem, żeby nie wywoływać dyskusji politycznej i nie wywoływać Wielbłąda z pustyni, zaraz będzie illuminati, Tusk jako piesek Putina, tupolew z chemitrails zniszczony przez radzieckiego iron mana i bóg wie jakie jeszcze oczy i trójkąty;p
kszksz, wal się
Wiesz, że i tak Cię kocham;* i +1 Koszmit
Co prawda na Ukrainie nigdy nie byłem, ominęły mnie nawet trzytygodniowe praktyki geologiczne na Krymie (jakieś choróbsko mnie chwyciło ), za to znam trochę Ukraińców. Ci którzy przychodzą do Banku, są spoko tzn. normalni. Jak handlowałem na Hali Targowej w Krakowie, to również miałem znajomych Ukraińców oraz Ormian. I nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu. Co więcej, jak ktoś próbował podwędzić mi towar, to pierwsi łapali delikwentów/naszych rodaków
"Kuuuucze no", ale mam żal do naszej prezenatacji za te eliminacje
wrote:...Idąc tym tropem można to samo powiedzieć o każdym, też o Polakach. Kwestia tylko tego jak daleko sięgniesz w przeszłość. W tym przypadku zarówno my jak i oni padliśmy ofiarą dwóch większych graczy, którzy już nie istnieją. Jedyne co należy zrobić z pamięcią o tamtych wydarzeniach to wyciągnąć naukę na przyszłość i przypilnować żeby nigdy więcej nic takiego się nie powtórzyło. Najgorsze co można zrobić to przenosić nienawiść z tamtych czasów do współczesności.
nikt nie przenosi nienawiści, na pewno nie ja. natomiast nie wiem czy to samo można powiedzieć o Polakach. tu bym się z tobą nie zgodził, gdyż nie słyszałem ani nie czytałem o równie brutalnym i bezwzględnym ludobójstwie jak to, które urządzili ukraińcy na ludności polskiej. nie zgodze się również z tym, że zarówno oni jak i my padliśmy ofiarą dwóch większych graczy. Polska historia jest zlana krwią naszych ojców i dziadów, od zawsze broniliśmy się przed zachodem i wschodem, nasze położenie geograficzne nie ułatwia nam bycia tu na Ziemi.
Polacy bronili się przed 3 rzeszą i jednocześnie armią czerwoną, ukraińcy wykorzystali to wyrzynając jak zwierzęta dzieci, kobiety, mężczyzn, całe rodziny w imię czego?? hitlerowcy i armia czerwona są "usprawiedliwieni" prowadzeniem wojny, natomiast ukraińscy zwyrodnialcy zabijali bo mieli taką ochotę i kaprys, wiedzieli, że nic im się nie stanie. to najpodlejsze z możliwych zachowań, które trudno jakkolwiek zakwalifikować. i jeżeli uważasz, że w historii Polski były ze strony Polaków takie zachowania i sa na to fakty przytocz, a uderze sie w pierś. dla mnie widzisz to nie wszystko jedno i ja na przykład nie moge tego samego powiedzieć o Polakach.
Echoo dobrze prawi, wołyń. Słowianscy bracia. Dla mnie ukraincy to takie kurwy ruskich. Tak jak wlosi to kurwy niemcow.
Koszmit: " Jedyne co należy zrobić z pamięcią o tamtych wydarzeniach to wyciągnąć naukę na przyszłość i przypilnować żeby nigdy więcej nic takiego się nie powtórzyło. "
Ciekawe jaka nauczke mozna wyciagnac z tego ze napadli i bestialsko wymordowali bezbronne kobiety i dzieci. Ciekawe tez jak dopilniwac zeby sie nie powtorzylo? Nie znasz dnia, ani godziny, a tu ci nagle sasiedzi postanowili mozg rozjebac. Sorry koszmit ale pierdole takie dyplomatyczne kazania. Poza tym jak ktos jest w temacie, to wie ze ukraincy gleboko nas w dupie maja i twierdza, ze "nic sie nie stalo, polacy, nic sie nie stalo"