General POLSKI Topic
A To puchar na suchara sie zaczol
A To puchar na suchara sie zaczol
Buahahaha Oj tam, oj tam
Nie napisałeś swojego typu @zarzyn'kowy XD albo napisz własną odpowiedź (nie z tych zaproponiwanych) na zadane pytanko a podzielę się pucharem... Hehe Chyba, że wymyślisz swoją zagadkę i sam go wygrasz... powodzonka
No to kolejna banieczka \%/
Laki, czemu przed każdym nickiem jaki piszesz stawiasz 'małpę'?
@Benedykt
@Dynio
@Pro'ro
@zarzyn'kowy
Laki, czemu przed każdym nickiem jaki piszesz stawiasz 'małpę'?
wrote:
@Benedykt
@Dynio
@Pro'rowrote:@zarzyn'kowy
Hehe Żeby ktoś wkońcu o to zapytał... Taki suchar olololo
A na serio, to ja tego nie wymyśliłem. Tylko, zauważyłem, że jeśli ktoś pisze do kogoś "ad persona" na forach (m.in. i na e+) to przed nick'ieim stosuje @ i ot cała historyja bracie
PS. Nie napisełeś swojego typu... jeśli mogę prosić, to napisz proszę @khaz'ik xd
EDIT: I kolejna banieczka \℅/
Ja np. wstawiam małpę przed nickiem, ale jako odniesienie do posta tejże osoby [at], ale nie poprzedzam każdego wymienionego nickname. Przykład:
@khaz, też się zastanawiałem, dlaczego Laki wstawia "@" przed każdym nickiem.
Tak więc, jak widzisz, wstawiam "@" tylko wtedy, kiedy zwracam się do kogoś bezpośrednio, odnosząc się do jego postu, odpowiadając na niego nie cytując. Często i gęsto używane w przypadku kiedy cytujesz kogoś wypowiedź należącą do głównego tematu, następnie odpowiadasz na nią, a kiedy chcesz napisać komuś coś w "OT", krótką uwagę wrzucasz "@". Przykład:
Laki, czemu przed każdym nickiem jaki piszesz stawiasz 'małpę'?wrote:
@Benedykt
@Zarzyn'kowy
@Pro'rowrote:@Dynio
Też się zastanawiałem, dlaczego Laki wstawia "@" przed każdym nickname.
@Zarzyn, po pierwsze "zaczĄł", a po drugie uważam, że poziom, mimo, że był niski to zdaje się lecieć na łeb.
Pamiętam kiedyś na oldschoolowych forach dawien dawno się tak robiło jak nie było jeszcze opcji do cytowania postów, myślę, że z tego się to wzięło, i ze starych list mailingowych bo tam jak się gadało z 20 osobami na raz to trzeba było jakoś zaznaczyć co do kogo jest kierowane. Ot, taki anachronizm, ale fajnie, że ludzie nadal tak robią, mi to się bardzo swojsko kojarzy.
Jaki wyjdzie murzyn z Morza Czerwonego?
A: Czerwony
B: Czarny
C: Mokry
Jedna odpowiedź jest prawidłowa.
w cywilizowanych miejscach gdzie nie ma alienm @ przed nikiem powoduje wyskoczenie powiadomienia u "wołanego" - Zabawne jakiś czas temu chciałem pisać to jako suggestions, ale czy tu się opłaca coś zmieniać?
Najpopularniejszym przykładem jest facebook. @Imię Nazwisko - czasem jak ktoś ma tam coś krótkiego wpisanego to automatycznie nie oznacza tego jako imię i trzeba postawić @.
Zagadka: Byli sobie Niemiec , Polak , Rusek. Przyjechali do Warszawy kupili sobie 3 jabłka , po jednym zjedli , jedno im zostało. Dlaczego?
Bo pchła.