General POLSKI Topic

4226 replies [Last post]
laki*luzer*ELITE'Z*
laki_luzer's picture
kszksz wrote:

LINK <3!

Nerd Love struck

Z leniem nie wygrasz... Hehe

To be honest, in my opinion,
first of all, but second hand,
otherwise, however, anyway
and by the way whatever you say... !

VENDETTA KLATWA

VENDETTA KLATWA

PX*BONES
boneszbo's picture

Hasło to OKOŃ??

echooo ^
echo's picture

ja jebie, chyba wygrałem nierówną walkę z trojanami na moim kompie.. nosz kurna od 2 dni włączam antyvirusa, usuwa trojany, restartuje kompa, znowu znajduje, znowu usuwam i tak w kółko.
ale dzisiaj rano clean! ciesze się jak dzidziuś Silly

VENDETTA KLATWA
echooo ^ wrote:

ja jebie, chyba wygrałem nierówną walkę z trojanami na moim kompie.. nosz kurna od 2 dni włączam antyvirusa, usuwa trojany, restartuje kompa, znowu znajduje, znowu usuwam i tak w kółko. ale dzisiaj rano clean! ciesze się jak dzidziuś Silly

antyvirus pomaga wiadomo ja to używam Avast, echo następnym razem, gdy będziesz miał np: trojany , to pobierz sobie ComboFix i go uruchom ,bardzo przydatny program automatycznie usuwa różne błędy z systemu, ja miałem ciągle procesor na 100% a nic nie robiłem i ComboFix mi pomógł i pozbył się problemu, gdy zakończył operacje to trzeba było uruchomić ponownie system i wszystko było w porządku, więc polecam ComboFix Happy

PX*BONES
boneszbo's picture

Bardzo dobry program do czyszczenia Dodatków do przeglądarek, niebezpiecznych usług i programów które powodują zwolnienie i zaburzenie pracy systemu operacyjnego to AdwCleaner.

Programik którego nie trzeba instalować wystarczy uruchomić przeskanować usunąć niepotrzebne a nawet niebezpieczne pliki i nasz system już szybciej chodzi a przeglądarki są wolne od zbędnych toolbarów.

-C4-KOSZMIT
Rank moderator

Z combofixem bym uważał to nie jest skaner antywirusowy. Przynajmniej zawsze róbcie punkt przywracania systemu. Z tego co pamiętam to combofix rekonfiguruje system i mogą później się pojawić problemy np z aktualizacjami. Mam trochę stare informacje bo sprzed paru lat kiedy jeszcze XP królował, zresztą kiedyś sam się ratowałem tym programem. Teraz jak mam jakieś poważne problemy, to wrzucam na forum np. dobreprogramy.pl opis problemu i logi z OTL albo czego tam sobie życzą i postępuję zgodnie z instrukcjami, jeszcze się nie zawiodłem ;]

- Gentelmans, we are dealing with someone here who has absolutely no life..
- How do you kill that which has no life..?

XV!BENEDYKT
xvibenedykt's picture
PX*BONES wrote:

Hasło to OKOŃ??

Potwierdzam

khaz'
Clan/TS Moderator
Han wrote:

echooo ^ wrote:
ja jebie, chyba wygrałem nierówną walkę z trojanami na moim kompie.. nosz kurna od 2 dni włączam antyvirusa, usuwa trojany, restartuje kompa, znowu znajduje, znowu usuwam i tak w kółko. ale dzisiaj rano clean! ciesze się jak dzidziuś Silly

antyvirus pomaga wiadomo ja to używam Avast, echo następnym razem, gdy będziesz miał np: trojany , to pobierz sobie ComboFix i go uruchom ,bardzo przydatny program automatycznie usuwa różne błędy z systemu, ja miałem ciągle procesor na 100% a nic nie robiłem i ComboFix mi pomógł i pozbył się problemu, gdy zakończył operacje to trzeba było uruchomić ponownie system i wszystko było w porządku, więc polecam ComboFix Happy

Widzisz, Szymku? Jednak możesz być bardziej przydatny i fajny dając komuś dobre rady, niż wrzucając [nie]śmieszne obrazki. Tak trzymaj! Winking To nie jest krytyka lecz pochwała Happy

Kiedyś również miałem "przyjemność" z ComboFixem, było tak, jak mówił Koszmit - na początku fajnie wszystko było ale później zrobił mi się taki bajzel w rejestrze plików, że spowodowało to masę problemów i errorów na starcie systemu. Musiałem się ratować formatem a ComboFixa już nigdy więcej nie tknąłem. Nie wiem jak jest dzisiaj z tym programem, może zmienili coś w tym programie i dzisiaj jest naprawdę porządnym programem, jednak przez wcześniejsze doświadczenie z nim już nie mam zamiaru dać mu następnej szansy.

Jestem bardzo wdzięczny Camelowi za te cztery programy, które wymienił [Avira, Malwarebytes Anti-Malware, SpyHunter oraz CleanUp!]. Avira znalazła trojana i kilka niebezpiecznych programów, AntyMalware znalazł jakieś 4 problemy i SpyHunter coś znalazł, ale ten z kolei jedynie poinformował o takim problemie i nie usunął, bo to darmowa licencja jest i usuwa jedynie, jak się zapłaci za program. Zamiast tego po prostu usunąłem program, w którym znajdowało się to coś i już jest okej. CleanUp! natomiast wyczyścił prawie 5GB zbędnych plików i podobnie jak on, też odpalam go przed pójściem spać, zawsze usuwa około 50mb danych. Dzięki temu dzisiaj obserwuję znaczną poprawę w szybkości systemu i przeglądarki internetowej. Bez tego i tak chodziło wszystko dosyć szybko i myślałem, że lepiej już się nie da, a jednak się myliłem. Teraz mój laptop to rakieta Happy

Jeszcze podam jako ciekawostkę, że nawet w Quake 3 miałem spadek FPS'ów na mapach typu ermap3 i innych. Wydaje mi się, że CleanUp wyczyścił nawet niepotrzebne pliki z baseq3 i dzięki temu już nie spadają mi fps'y na takich mapach.

Dziękuję Camel! Happy

"Of all the things I've lost, I miss my mind the most."
- Mark Twain