General POLSKI Topic
Narzędzi? To forum, tutaj RM wydaje decyzje publicznie, 100000 spamu na PM, a w topicach równają Cię z błotem, organizowałem dwa turnieje, wiem ile syfu i demotywatorów można dostać od tej bandy idiotów. Tak, są dowody, wyciąg z forum IS powinien wystarczyć. Najlepszym kandydatem byłby Fala gdyby trochę sie zdystansował i nie popadał w paranoję.
Problemem jest to, że wtedy stajesz sie popychadłem, wszyscy jadą po Tobie jak po starej scierce jeśli im sie nie podoba decyzja. Ja odrzucam kandydaturę Khaz'a na obecna chwile, bo potrzebne sa obiektywne decyzje teraz, a wiem, że Hubert z chęcią zbanowałby Zarzyna, a Mzi'ego uniewinnił, jestem lepszym kandydatem bo obu spaliłbym na stosie.
Chłopie szkoda moje czasu. Jeżeli taki jesteś kozak to pokaź te dowody i wyślij je RM. Lub nawet do skulla.
Najlepszymi kandydatami byliby fala i camel, przynajmniej od strony technicznej znają temat bardzo dobrze i obydwaj złapali dziesiątki cziterów. Tylko musiałoby im się chcieć. Jak Hubertowi by się chciało to też by na pewno na tyle zgłębił temat że byłby dobrym RMem. Ja bym dał zielone światło też asphyxowi nawet tylko za to że się mocno oddaje temu co robi.
EDIT: No i oczywiście Benkowi tez bym dał zielone światło, moze nawet zieleńsze, ale obawiam się że mało kto podzieli moje zdanie.
Laki, Dynio ma rację.
Gdybym był RM to bym wytoczył wszystkie argumenty za tym, żeby mzi nie dostał bana tylko dlatego, że jest moim kolegą i lubię chłopa [poza tym to i tak nie wierzę w jego cheaty]. Skoro wyczyściłbym kartotekę mzi'ego to zarzyna też bym musiał ją oczyścić. Stara przyjaźń znaczy dla mnie więcej niż kilka popierdolonych regułek z regulaminu, który na dobrą sprawę i tak nie wnosi w życie osobiste niczego, w końcu to tylko gra - liczą się ludzie tutaj, a tych, których uważam tutaj za kolegów będę bronił, chociażbym miał zostać zbanowany za pomoc cheaterom czy za cokolwiek innego. Nigdy bym nie zbanował kogoś, z kim kiedyś spędziłem tutaj tyle dobrego czasu. Nadal uważasz mnie za dobrego kandydata na RM? Przemyśl to jeszcze raz :]
Sam również poparłbym kandydaturę Benedykta, ale to niestety nie ma szans... Wyobraźcie sobie cały ten hejt na forum, szczególnie ze strony naszego rosyjskiego kolegi FPS'a.
Jedynie zostają nasi rodacy Fala i Camel oraz germański Skull, podejrzewam jednak, że nikt z nich już się nie podejmie tej roboty, szczególnie Camel, ponieważ oni już się po prostu tym wszystkim przejedli i odbeknęli.
Szczerze wedgług mnie nie powinno być jako takiego Ranking Moderatora. To powinno być rozwiązane chyba nieco inaczej.
Przede wszystkim nie może to być jedna lub 2 osoby. Niech jeden będzie mieć większy posłuch odrobine charyzmy lub większą znajomość angielskiego. Będzie miał więcej do powiedzenia, niech dojdzie jeszcze konflikt osobisty (bezpośredni lub pośrednio bo kolegi z klanu) i można łatwo dostać czapę... Większa grupa do tego typu rzeczy może zapobiec takim skrajnym przypadkom.
Skull się nie nadaje (nawet do grupy) ;-] W moim odczuciu dla niego każdy jest cziterem kto choć na chwilę mu dorówna lub go pokona I przede wszystkim nie potrafi się przyznać do błędu.
Dobrze przesiany ref+ team powinien temu podołać. W końcu i tak nie refują map robi to kto akurat się nawinie pod rękę. Fejkowe wspólne konto do ogłaszania werdyktów załatwi sprawę tysiąca PM i mieszania z błotem niektóre jednostki.
Ma się sprawę do RM? To nie wiadomość prywatną, tylko cisnąć z tematem na forum w odpowiednim miejscu (np forum ref+ - nikt tam i tak nie zabierał się za mecze, więc może z zapytaniami do rankingu by sobie radzili ). I tak po PMach do Ranking MOderatorów połowa ląduje na forum publicznym - więc co to za PM?!
Podejrzenia o czity? Zrobić anonimowe Abuse Team Sąd kapturowy czy cuś. Każdą sprawę rozpatrywać według jakiegoś ustalonego schematu i polegać na solidnych dowodach akceptowanych przez większość (nieparzysta liczba osób w składzie i obowiązek rozpatrywania i wypowiadania się w każdej sprawie rozwiąże problem niepewnych decyzji)
Jak się nawpierdalam po pracy i najdzie mnie wena to rozpiszę ładnie jak to miałoby wyglądać i funkcjonować wg mnie.
RM jakie mamy obecnie od dawna nie działało dobrze.
wisła kraków pod wodzą franza smudy. czas pokaże czy te zmiany są na lepsze czy gorsze.
wrote:Problemem jest to, że wtedy stajesz sie popychadłem, wszyscy jadą po Tobie jak po starej scierce jeśli im sie nie podoba decyzja. Ja odrzucam kandydaturę Khaz'a na obecna chwile, bo potrzebne sa obiektywne decyzje teraz, a wiem, że Hubert z chęcią zbanowałby Zarzyna, a Mzi'ego uniewinnił, jestem lepszym kandydatem bo obu spaliłbym na stosie.Chłopie szkoda moje czasu. Jeżeli taki jesteś kozak to pokaź te dowody i wyślij je RM. Lub nawet do skulla.
Przestań iść w zaparte... Napisałeś na forum, że działa na era, więc znaczy, że używałeś, podałeś jako źródło Mzi'ego, pózniej kiedy Terror zapostował to publicznie zaczałeś sciemniać, że to żart etc. Personalnie nie mam nic do Ciebie ani Mzi'ego, poza tym, że kłamiecie i nie do końca można Wam ufać jeśli chodzi o e+ i q3, moim zdaniem to zwyczajny brak odwagi cywilnej, wychodząc ponad to, to i tak tylko i wyłącznie gra, fun, etc. Dlatego należy sie ban z gier rankingowych, żeby nie psuć tej gry i zabawy innym.
Laki, Dynio ma rację.
Gdybym był RM to bym wytoczył wszystkie argumenty za tym, żeby mzi nie dostał bana tylko dlatego, że jest moim kolegą i lubię chłopa [poza tym to i tak nie wierzę w jego cheaty]. Skoro wyczyściłbym kartotekę mzi'ego to zarzyna też bym musiał ją oczyścić. Stara przyjaźń znaczy dla mnie więcej niż kilka popierdolonych regułek z regulaminu, który na dobrą sprawę i tak nie wnosi w życie osobiste niczego, w końcu to tylko gra - liczą się ludzie tutaj, a tych, których uważam tutaj za kolegów będę bronił, chociażbym miał zostać zbanowany za pomoc cheaterom czy za cokolwiek innego. Nigdy bym nie zbanował kogoś, z kim kiedyś spędziłem tutaj tyle dobrego czasu. Nadal uważasz mnie za dobrego kandydata na RM? Przemyśl to jeszcze raz :]
nieźle powiedziane, ale pomyśl sobie jakim kolegą w realu może być ktoś kto w internecie używa oszustw i czitów w głupiej grze? jeszcze gdyby to poker jakiś był, na gruba kasę, ale tu nie ma nic sensownego żeby oszukiwać.
moim zdaniem taki ktoś kto oszukuje w głupiej grze, jest mniej wart niż się wydaje w rzeczywistości.
tak tylko sobie głośno myślę.
wisła kraków pod wodzą franza smudy. czas pokaże czy te zmiany są na lepsze czy gorsze.
Jako kibicowi Legii bardzo mi się ten ruch podoba. Ciekawe kiedy Dyzma rozpocznie budowę szatni przy Reymonta.
A co do RM to Wam potrzeba na tym stołku kogoś, kto nie będzie się wdawał w jałowe dyskusje tylko na spokojnie podejmie decyzje i za nią stanie, nie przejmie się hejterskimi PM'ami, i będzie miał ogólnie w dupie to, co o nim (lub o niej hehe) inni pomyślą. Nie da się każdemu dogodzić. Trzeba robić swoje i się nie oglądać na awanturę z tyłu. Tak szczerze to nie widzę tu takich ludzi. Do takiej roboty trzeba mieć odpowiedni dystans, a w tym zakiszonym miejscu już wszysy są uwikłani w jakieś intrygi i koperkowe afery, każdy pod kimś dołki kopie. Lepiej wyjebać ten system przez okno niż testować jakieś wynalazki a'la Rayden.
nieźle powiedziane, ale pomyśl sobie jakim kolegą w realu może być ktoś kto w internecie używa oszustw i czitów w głupiej grze? jeszcze gdyby to poker jakiś był, na gruba kasę, ale tu nie ma nic sensownego żeby oszukiwać.
moim zdaniem taki ktoś kto oszukuje w głupiej grze, jest mniej wart niż się wydaje w rzeczywistości.
tak tylko sobie głośno myślę.
ty pierdolony idioto nawet nie znasz kogoś osobiście a oceniasz na podstawie tego, że czegoś 'prawdopodobnie' używał.. puknij się w ten głupawy łeb i przestań siać ferment, bo raczej masz tu najmniej do powiedzenia. połowa, jak nie więcej graczy na serwerach vanilla używa dodatków w postaci zamiennych plików pk3, czy to flagi, czy to odgłosy z innych modów, banery, reklamy, skiny, bronie, czy do głupiego frag movie wszystkie textury, itp., to samo tyczy się ql, tak było od dawna, jest i będzie na każdym modzie, bo komuś np znudził się podstawowy wygląd q3. co więcej robi się tutaj mega halo o to, że zostały wyciszone, czy podgłośnione kroki modela i wielka afera, jakby to co najmniej był wh, czy af - śmieszny był od dawna ten e+, ale teraz to już jest kabaret konkretny, zwłaszcza, że byle kto coś pierdolnie i niesie się to jak smród i każdy w to wierzy, bo powiedział to sobie taki skull master pro ego anty hanter czit, któremu wszyscy wierzą "gj, gj gj" a przyjdzie co do czego, to jadą go, jak burą sukę za plerami, jebane spoleczniaki. więc gówno leszczyku wiesz i zamknij ryło. bo zanim powiesz coś sensownego na ten temat, to mnie nigdy nie zbanują.